Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου με τους φοιτητές και καθηγητές του 10ου Βυρωνικού Συνεδρίου

  Φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες του 10ου Φοιτητικού Βυρωνικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι, καθώς και εκπροσώπους αντίστοιχων Βυρωνικών Εταιρειών του εξωτερικού, υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης , ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.....

     Συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου Ρόζα Φλώρου καθώς και μέλη του Δ.Σ., οι εκπρόσωποι των σχολών με γνωστικό αντικείμενο τον Ρομαντισμό και τον κυριότερο εκπρόσωπό του Λ. Μπάϋρον, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πινακοθήκης του Δήμου - όπου υπάρχει ειδική αίθουσα με εκθέματα που αφορούν τον ποιητή - και ενημερώθηκαν ταυτόχρονα από τον δήμαρχο Μεσολογγίου για την ιστορική διαδρομή της πόλης, τον αγώνα της προς την ελευθερία αλλά και την σύγχρονη μορφή της, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά την πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητά της.
   Ο Νίκος Καραπάνος, καλωσορίζοντας τους φοιτητές και καθηγητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν, επισημαίνοντας παράλληλα πως το Μεσολόγγι αποτελεί φιλόξενο τόπο για τους ίδιους.
  Εκτός του Δημάρχου Μεσολογγίου, στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου η κυρία Βίκη Κώτση και οι κ.κ. Κ. Γιαννόπουλος, Αν. Σκαρμούτσος, Δ. Μπαλαμπάνης και Α. Σπανός.




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο