Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καταγγελία αναγνώστριας: ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

        Μετά τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης με φόλα στον Αστακό και στον Μύτικα, το θλιβερό αυτό φαινόμενο έχει κάνει, πλέον, την εμφάνισή του και στην Βόνιτσα, με τα μέχρι στιγμής θύματα αδέσποτα σκυλιά.
Μια ευαίσθητη αναγνώστρια μας επισημαίνει: 

      «Καλημέρα σας, θα ήθελα σας παρακαλώ να κάνετε μια ενημέρωση για τις φόλες που αφήνουν ασυνείδητοι σε όλη τη Βόνιτσα.
      Μόλις σήμερα έμαθα ότι ένα σκυλί που κι εγώ και όλη η γειτονιά το ταΐζαμε επειδή ήταν αδέσποτο, σήμερα βρέθηκε νεκρό από φόλα.
      Δεν θέλω να πιστέψω αυτά που ακούγονται ότι δηλαδή με εντολή του δήμου συγκεκριμένος άνθρωπος βάζει τις φόλες. Είναι άδικο. Ο δήμος είναι αυτός που θα πρέπει πρώτος απ' όλους να προστατεύει τα αδέσποτα.
      Δεν φτάνει που κάποιοι παίρνουν ζώα και μετά τα πετάνε στα σκουπίδια λες και είναι παιχνίδια, πρέπει να κινδυνεύουν και από τις φόλες;
Ευχαριστώ.
Μαρία....



        Η λύση θα πρέπει άμεσα να βρεθεί από τους αρμόδιους φορείς αλλά και να μάθουν και οι «βάρβαροι» συνδημότες μας ότι λύση δεν σημαίνει και φόλα. Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια του ενός ή των πολλών «πνευματικά άρρωστων» ατόμων, που δεν διστάζουν με βάρβαρο τρόπο να σκοτώνουν απροστάτευτα ζώα.

Τα λόγια περιττά… τα σχόλια δικά σας…

9 σχόλια:

  1. φόλα θέλουν αυτοί που παρατάνε τα σκυλιά τους στους δρόμους. Δε μας λες όμως και τι άλλο μπορεί να γίνει,υπάρχει καμιά υπηρεσία του δήμου γι'αυτό το θέμα και δε το ξέρουμε; ή θα γίνουμε ζούγκλα και θα κινδυνεύουμε να βγούμε από τα σπίτια μας μη μας φάει το θηρίο,που το ταΐζει η ανεκδιήγητη με το ποδήλατο...αλλά δεν είναι δικό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φοβαστε τον καθρεφτη οταν κοιτατε τον εαυτο σας,γιατι το κτηνος που ολοι κρυβουμε μεσα μας κ εσεις σιγουρα αν κρινω απο την απαντηση σας,μπορει να βγει κ να σας καταπιει.θηρια κυρια μου ειναι αυτα με τα δυο ποδια που ενω ζουν σε επαρχια,φοβουνται σαν..κολωνακιωτες τα ζωα,που ενω θεωρουν οτι στον κοσμο αυτο εχουν δικαιωμα να ζουν μονο αυτοι κ τα παιδια τους.θηρια δεν ειναι τα ανυπερασπιστα πλασματα που τα ματια τους τα λενε ολα.καταλαβατε η να σας γαβγισω;

      Διαγραφή
  2. Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος δεν έχει καμια ανάμειξη με αυτό γιατί αν αληθεύει τότε πάμε αλλού και η κατακραυγή θα ειναι από όλους μας ψηφοφόρους του ή μη.Ασ κάνει τουλάχιστον κάτι ώστε να αποτραπεί αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι εσείς που τα θέλετε και έχετε ευαισθησίες να μην τα παρατατε στο δρόμο... Εμείς που δε τα θέλουμε δεν σας φταίμε σε τιποτα που κάνουμε τη βόλτα μας και ορμάν επάνω μας και δαγκώνουν... Ζώα είναι η δημοτική αρχή και αυτοι που τα αφήνουν αδέσποτα.... Αλλά όπως παντα την πληρώνει ο αδύναμος... Οι φίλες όμως δεν πρέπει να πάνε στα καημενα τα ζωντανά αλλά στους αν εγκεφάλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμενα με ενοχλουν τα μικρα παιδια στην γειτονια που μπορει οταν μεγαλωσουν να γινουν φονιαδες,τι πρει να κανω???? να τα ξεκανω φιλε 11,58?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι φίλος,είναι φιλη,φαίνεται απο τις απαντήσεις..επίσης,ποιος σας είπε οτι αυτοι που νοιάζονται για τα ζώα,τα παρατανε;;έχετε κάποιον υπόψιν σας;αυτοι που τα παρατανε είναι συνήθως όσοι,ελαφρά τη καρδια, υιοθετούν κουτάβι,έπειτα βλέπουν οτι δεν είναι λούτρινο παιχνιδι για να παιζουν τα παιδιάτους,κ το παρατανε,το εγκαταλειπουν,το προδιδουν με τον χειροτερο τροπο,του δινουν τον πιο βασανιστικο θανατο.δεν ξερω αν σας εχει ορμηξει ποτε σκυλος ή το πιο πιθανό απ οτι καταλαβαίνω είναι απλα να το ισχυριζεστε χωρίς να έχει συμβεί..είναι σύνηθες εξάλλου,οι άνθρωποι,που δεν συμπαθούν τα ζώα,όπως κατα την παραδοχή σας κ εσείς η ίδια,να διαδίδουν συκοφαντικές κ ψευδείς ειδήσεις,ειτε με προθεση,ειτε απο άγνοια για τη συμπεριφορα των ζωων.το θέμα δεν είναι να ακολουθήσουμε τα ζωώδη ένστικτα που όλοι έχουμε,κ εμένα άλλωστε θα με ευχαριστούσε το να βιαιοπραγησω σε κάποιον που κακοποιείται ζωάκι,αλλά αυτή είναι η λύση;η λύση είναι μονο η παιδεία.κ δεν αναφέρομαι στην παιδεία του σχολείου φυσικά,αλλά σ αυτή που καλλιεργούμε απο την οικογένεια μας η μόνοι μας η μέσα απο τις κοινωνικές μας συναναστροφες.κ η συμπόνοια.αν στην επόμενη ζωή σας επιστρεφατε ως σκύλος,ημίαιμος,θα σας άρεσε να σας φέρονται έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να μάθετε ορισμένοι να απαντάτε,όχι να ρωτάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπάρχουν κ οι ρητορικές ερωτήσεις αγαπητέ/ή..θεμιτός τρόπος έκφρασης.καταλάβατε κ εσείς ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απάντηση πρέπει να δώσει ο δήμος.Ισχύει τελικά αυτή η ειδεχθής φήμη που όλοι έχουμε ακούσει;;ότι,έπειτα από παράπονα για τα αδέσποτα της συζύγου "επιφανούς" μέλους των σωμάτων ασφαλείας, ο δήμος "διόρισε" άτομο που το ξέρουν όλοι με το επίθετό του (το οποίο είναι "μαλλιά"-κουβάρια) να διασπείρει τροφές με δηλητήριο σε όλη τη Βόνιτσα. Ας απαντήσει ο Δήμος λοιπόν. Είναι ή δεν είναι αλήθεια; Να φωνάζουμε τον κο Δήμαρχο Μπέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο