Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες

       Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη σε όλο τον όμιλο, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες «Αστερίας Α.Ε», στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αρκετών μηνών.
      Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους την Τρίτη 19 Μάη το μεσημέρι στο χώρο της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι στη μονάδα του Αστακού αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχεια του απεργιακού τους αγώνα. Καλούν ταυτόχρονα όλους τους φορείς της περιοχής να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους και να συμμετέχουν στην απεργιακή τους συγκέντρωση. 

Στην ανακοίνωσή της η κλαδική Ομοσπονδία σημειώνει:
«Απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες περιπτώσεις περίπου ένα χρόνο, είναι οι συνάδελφοι στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.
Την ίδια στιγμή η εργοδοσία συγχωνεύεται με άλλες εταιρίες, άλλες τις απορροφά ενώ έχει ιδρύσει και άλλες εταιρίες ιδίων συμφερόντων! Τέτοια περίπτωση είναι η εταιρία ECOFEED της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τον ίδιο πρόεδρο και αντιπρόεδρο με αυτό στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες!!! Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και άλλα σενάρια όπως η εξαγορά των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών από άλλη μεγάλη ανταγωνίστρια εταιρία του κλάδου........   Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων, αλλά και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα των συναδέλφων, όπως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα ποιος θα έχει την ιδιοκτησία της εταιρίας.
      Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η αγωνιστική ετοιμότητα και ενότητα όλων των συναδέλφων. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μεγάλη απόδειξη για αυτό είναι το γεγονός ότι μετά τις κινητοποιήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία, σε πολλές μονάδες του ομίλου, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συνάδελφοι πληρώνονται!!! Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα είναι ανάγκη να οργανωθούν όλοι σε όλη την Ελλάδα.
       Την Πέμπτη 21 Μαΐου γίνεται δικαστήριο από το οποίο οι τωρινοί ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών προσδοκούν να κερδίσουν για λογαριασμό τους ό,τι περισσότερο μπορούν. Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπλοκή σε αυτά τα επιχειρηματικά παιχνίδια, αλλά αντίθετα εκείνη την ημέρα να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία.
       Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την ίδια ημέρα με το δικαστήριο, την Πέμπτη 21 Μαΐου για όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα. «Η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα βοηθήσει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Ώρα έναρξης της απεργίας ορίζεται η 12.00 βραδινή της 20ής προς ξημέρωμα 21ης Μάη. Αν η βάρδια ξεκινάει από 10.00 ή 11.00 το βράδυ της 20ής Μάη τότε η απεργιακή θα αρχίζει με την έναρξη της βάρδιας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: