Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Οι απόψεις των υποψηφίων: Δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου-στήριξη της τοπικής οικονομίας

Γράφει ο
Υπ. περιφερικός Σύμβουλος Κέρκυρας
Σπυρίδων Σπαής του Θεόδωρου
ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ
Υπ. Περιφερειάρχης Χρηστός Άνθης
Στη σημερινή κρίσιμη εποχή που τα αποτελέσματά της μας έχουν όλους επηρεάσει θεωρώ υποχρέωσή μου να στρέψω το ενδιαφέρον μου σε μια μορφή εμπορίου που η ανάπτυξή της στη χώρα μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είναι το παραεμπόριο. Το παραεμπόριο δυστυχώς πλήττει καίρια τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων . Προκαλεί το κλείσιμο επιχειρήσεων και οδηγεί πολίτες στην ανεργία. Παράλληλα πλήττει το κράτος αφού δεν αποφέρει κανένα έσοδο στα δημόσια ταμεία εξαιτίας της μη καταβολής φόρων. Οι παραβάτες χρόνια τώρα δρουν ανενόχλητοι χωρίς αυτό να σημαίνει πως το μερίδιο της ευθύνης βαρύνει μόνο τους καταναλωτές ή μόνο την πολιτεία. Η συστράτευση όλων μας, πολιτείας –εμπόρων –καταναλωτών, θα οδηγήσει και στην οριστική καταπολέμησή του. Κι εδώ σπουδαίο ρόλο μπορεί και πρέπει να παίξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που με συντονισμένες δράσεις στους τομείς του εμπορίου μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά:
-με περισσότερους και εντατικότερους ελέγχους στις εισαγωγές παράνομων προϊόντων και προϊόντων κακής ποιότητας-
-με απλούστευση των διαδικασιών για την κατάσχεση και καταστροφή παράνομων προϊόντων
-με διαρκή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα οφέλη της αγοράς νόμιμων κι ελεγμένων προϊόντων
-με διαφημιστικές καμπάνιες και προωθητικές ενέργειές υπέρ των τοπικών προϊόντων, στηρίζοντας έτσι την παραγωγή του τόπου μας
-με προσπάθειες και ενέργειες μείωσης των τιμών
-με έλεγχο αδειών στις υπαίθριες αγορές, έλεγχο νόμιμων παραστατικών
-με συμβουλευτικό ρόλο προς τους καταναλωτές και τους εμπόρους
Στόχος μου από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου θα είναι η ουσιαστική και ριζική πάταξη του παραεμπορίου ως αντιστάθμισμα ενός υγιούς και επικερδούς εμπορίου που τα οφέλη του θα ευνοήσουν τους πολίτες της Κέρκυρας και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας. Ως έμπορος και ως καταναλωτής που βιώνει άμεσα τα τοπικά προβλήματα ζητώ την ψήφο του Κερκυραϊκού λαού , μια ψήφο που θα δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο και υγιές εμπορικό αύριο με σεβασμό στον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο