Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα...


Γράφει ο Βασίλης Σούλας.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ Δ.Π.Θ.
Επί πτυχίω M.Sc στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων».


Σχετικά 1) με το θέμα της εγκατάστασης νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών και της επέκτασης ήδη υφιστάμενων στην παραλιακή διαδρομή Αστακός – Μύτικας – Μαραθάκι και σε Κάλαμο και Καστό (βόρειο κομμάτι ζώνης Α3), όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και 2) της Επιτροπής Αγώνα που ......
συστάθηκε εναντίον αυτής της εξέλιξης θέλω να δηλώσω δημόσια ότι:
Μετά την εκλογή του κ. Γαλούνη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο οποίος είναι γνωστό σε όλους ποια η σχέση του με τους ιχθυοκαλλιεργητές και επειδή νιώθω ότι στο συγκεκριμένο θέμα η άποψη μου είναι πλέον μειοψηφία (Ο Μύτικας αλλά και όλη η Αλυζία στήριξε και ψήφισε συντριπτικά τον κ. Γαλούνη), δηλώνω την παραίτηση μου από την Επιτροπή Αγώνα και από την ατομική μου έντονη ενασχόληση με αυτό το θέμα. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα...
Εγώ και κάποιοι άλλοι πείσαμε την υποψήφια Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ντίνα Σαμαρά για την σοβαρότητα του θέματος και στην ομιλία της στον Μύτικα ανέφερε επί λέξη: «Καμία νέα ιχθυοκαλλιέργεια και επέκταση υπάρχουσας στην παραλιακή διαδρομή Αστακός - Μύτικας και σε Κάλαμο και Καστό. Αν συμβεί αυτό θα αντιδράσουμε δυναμικά σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας. Αυτή η περιοχή προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη». Δεν το κρύβω ότι αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δήλωσα συμμετοχή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Να παλέψω γι αυτό το θέμα εκ των έσω με ένα συνδυασμό που θα είχε και την διοίκηση του Δήμου. Δεν γνωρίζω τι ενέργειες έκαναν αυτοί που δηλώνουν ανησυχούντες για το θέμα και στήριξαν τον κ. Γαλούνη. Μπήκαν άραγε στον κόπο να του πουν τίποτα γι αυτήν την σημαντική υπόθεση ή ασχολούνταν μόνο πως θα μαζέψουν σταυρούς με οποιονδήποτε μέσο και τρόπο;
Δεν επιθυμώ πλέον εγώ να προσπαθώ και να αγωνίζομαι για μία υπόθεση και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και ζουν από τον τουρισμό και την αλιεία αλλά και ντόπιοι που έχουν την εξοχική τους κατοικία στον Μύτικα, παραμένουν άπραγοι και στον κόσμο τους. Να στηρίζουν και να κάνουν μάλιστα και αγώνα με θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να εκλέξουν ανθρώπους που σε όλη τους την διαδρομή είναι σε δούναι και λαβείν με τους ιχθυοκαλλιεργητές και εισπράττουν οφέλη. Μάλιστα μερικοί είναι και υπεράνω υποψίας, μιας και παρουσιάζονται προς τα έξω ως πολέμιοι και ανησυχούντες, αλλά έχουν στενότατη συνεργασία με επιχειρηματίες του κλάδου για να κάνουν τις μικρο εξυπηρετήσεις τους με αντάλλαγμα μερικά ψηφαλάκια.
Μέσα από την Επιτροπή Αγώνα, αλλά κυρίως σε συνεργασία με ανθρώπους εκτός της επιτροπής που είχαν την ίδια αγωνία, αλλά και ατομικά, κάναμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε αυτό το τεράστιο κακό για τον τόπο μας. Πετύχαμε πάρα πολλά, με σημαντικότερο την δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση του προβλήματος παντού. Ενοχλήσαμε τους πάντες. Έτσι έφτασε να τεθεί το θέμα σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχουμε και θετικές προς τις απόψεις μας θέσεις από το ΤΕΕ Αιτ/νίας. Ποτέ δεν διαφημίσαμε και δεν εκμεταλλευτήκαμε τα θετικά αποτελέσματα. Τα «κατόπιν ενεργειών μας» τα αφήσαμε για άλλους, που ακόμα και την ανάσα τους την κάνουν λεζάντα για να διαφημιστούν. Τα «κατόπιν ενεργειών μας» τα αφήσαμε γι αυτούς που άλλα λένε στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και άλλα πράττουν.
Δήμαρχος ο κ. Γαλούνης, νόμος fast track ιχθυοκαλλιεργειών, ΚΥΑ ιχθυοκαλλιεργειών με την περιοχή μας να είναι η μεγαλύτερη ΠΟΑΥ της Ελλάδας, ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας και 400 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα από το νέο ΕΣΠΑ διαθέσιμο γι αυτούς..... και η περιοχή μας στο στόχαστρο. Ετοιμαστείτε....
Μόνη ελπίδα να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται οι διάφοροι Κροίσοι, που αναγνώρισαν την μοναδική και σπάνια ομορφιά της περιοχής, αγόρασαν εκτάσεις εδώ και ετοιμάζουν τεράστιες επενδύσεις.
Εύχομαι κατά πρώτον..., να ακυρωθεί η ΚΥΑ στο ΣτΕ και η νέα δημοτική αρχή να μας εκπλήξει όλους ευχάριστα και να πάρει αρνητική θέση και στάση με αγωνιστικές ενέργειες εναντίον αυτής της καταστροφής που έρχεται για τον τόπο και κατά δεύτερον, αν δεν γίνει το προηγούμενο, εύχομαι μετά από δέκα χρόνια…, τουλάχιστον να μπορούμε να αναγνωρίζουμε το τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε από μικρά παιδιά. Εύχομαι κάπου κάπου να μας έρχεται στην θύμηση το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας μας έτσι όπως προβλέπεται να καταντήσουν το μέρος κάποιοι για το κέρδος ελαχίστων και εξαθλίωση των πολλών, δυστυχώς με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ανοχή, συμμετοχή και στήριξη.
 
 http://mytikaspress.blogspot.gr

5 σχόλια:

  1. Οταν το σύμπαν συνωμοτεί κάποιος άνθρωπος έχει βάλει το χέρι του !!!
    και δες τι σου κάνουν οι άνθρωποι και το σύμπαν μαζί!!
    έρχεται η ΚΥΑ ταφόπλακα και λέει ιχθυοκαλλιέργειες όπου νάνε όπως νάνε εγιαλος και χερσαία ζώνη χωρίς χρέωση ... έρχονται μετά οι άραβες και λένε αγοράζουμε την οξιά και όλα τα γύρο νησάκια... όπου,!! δίπλα, πάνω , δεξιά και αριστερά έχουν κλουβιά ..δεν χρειάζεστε πολύ μυαλό για να μάθετε που θα πάνε τα κλουβιά !!! και...έρχεται να απογειώσει την ανάπτυξη αυτού του τόπου το πλατυγιάλι που μυρίζει απο τώρα πετρέλαιο !!!
    και μέσα σε αυτή την τρελή ανάπτυξη που μας περιμένει ο δρόμος πλατυγιάλι ιόνια προχωρά για το πλατυγιάλι αστακό ούτε λόγος ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κύριε Σούλα να σας ευχαριστήσω και να σας συνχαρώ που θίξατε αυτό το θέμα και για τα πιστέυω σας, που για κάποιους δεν περνάει καν απο το μυαλό τους οτι εαν επιτραπούν αυτά η περιοχή μας τελείωσε τουριστικά-αναπτυξιακά και βιωτικά.μακάρι να σκεφτούν το καλό του τόπου μας και μακάρι να μην βάλουν το χρήμα πάνω απο όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα παρακαλουσα να δημοσιευτει:
    κ. Σουλα αποχωρειτε λογω του καινουργιου Δημαρχου ε?
    τι δουλεια εχει ο Δημαρχος σε αυτα τα θεματα? μηπως ολα αυτα τα κανατε με καποιο στοχο-σκοπο? αν ολα αυτα που κανατε τα κανατε γνησια και για τον τοπο θα μενατε στις επαλξεις και δεν θα το βαζατε στα ποδια οσο για την υποψηφια Δημαρχο την ειδαμε 4 χρονια τωρα υπηρχε στο προγραμμα της ποτε η Δ.Ε. Αλυζιας?
    την ειδες ποτε?
    εγω παντως δεν την ειδα τωρα ηρθ για τις εκλογες για τιποτα αλλο μαθε λοιπον πως ο κ. Δημαρχος θα εχει το γραφειο του ανοιχτο για ολους < δεν με συνδεει κατι με τον κ.Γαλουνη > και θα μπορεις να τον βλεπεις και εσυ και ολοι μας και οχι να εουμε τον ελεγχο ποτε θα δουμε τον Δημαρχο ή τι τον θελουμε? αν ειναι για καλο μπορει να μας δει αν οχι ειναι απασχολημενος οποτε μαθε να εισαι πατριωτης γνησιος και οχι με συμφεροντα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό είναι να πάρουν θέση οι κ.κ. οι οποίοι έσερναν τα εξ αμάξης στους υπερασπιστές των ιχθυοκαλλιεργειών και μετά τούς ψήφιζαν και όχι να απολογηθεί ο κύριος Σούλας. Ο κ. Γαλούνης τουλάχιστον ήταν ξεκάθαρος στις θέσεις του και το έχει δηλώσει και σε δημοτικό συμβούλιο ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν αναπτυξιακό κλάδο για την περιοχή. Το πρόβλημα είναι οι άλλοι, οι οποίοι έσερναν τα μύρια όσα στον κ. Γαλούνη και τώρα εμφανίζονται τιμητές των πάντων. Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στο πρόσωπο του κ. Γαλούνη φίλτατε 7.18. Αυτό πιστεύω. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης του κ. Σούλα θα σας έκανε να αναθεωρήσετε το σχόλιό σας. Και από πείρα πικρή νομίζω πως καλά έκανε γιατί στο τέλος θα ενοχοποιούνταν και αυτός και η Επιτροπή Αγώνα. Και για να δείς και πόσο άδικο έχεις, από τη στιγμή της ανακοίνωσης αυτοί που έχουν τσακίσει τα τηλέφωνα για να πεισθεί ο Βασίλης να μην παραιτηθεί είναι αυτοί στούς οποίους αναφέρεται ο Βασίλης. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι στην κοινωνία του Μύτικα. Αυτό που λέμε "παντιέρες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε 11:03 επειδη δυστηχως ειμαι στις επαλξεις και αγαπω τον τοπο μου δεν το βαζω στα ποδια καθομαι και εχω λογο γιατι αυτος ο ερημος ο τοπος θελει ανθρωπους που να τον αγαπουν πραγματικα δεν ειμαι με κανεναν δημαρχο η κατι τετοιο γιατι ολοι εχουν συμφεροντα αγαπω και τιμω τον τοπο μου απο την δικη μου πλευρα και κανω οτι μπορω γι αυτο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο