Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αύριο η ανοικτή εκδήλωση για τη δημόσια διαβούλευση του Ευρωπαϊκού Έργου SECOVIA


Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης για το Ευρωπαϊκό Έργο SECOVIA, που διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να αμβλυνθεί το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και να βελτιωθεί η εικονική πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε υποδομές και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 9 π.μ στην  αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινό (στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου  στην Πάτρα)....


Το έργο SECOVIA προωθεί κοινά αναπτυγμένες, προηγμένες ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας) λύσεις που δρέπουν τα οφέλη του cloud computing στην υποστήριξη της πρόσβασης σε διαμοιρασμένες δημόσιες ΤΠΕ υπηρεσίες, σε πόρους και υποδομές για να αντιμετωπίσουν το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στις περιοχές της ΝΑ Ευρώπης, ενώ μέσω της νέας τεχνολογίας οδηγούμαστε σε μείωση δαπανών σε τόσο σε υποδομές, όσο και σε λειτουργικό κόστος.
Αποσκοπεί στο να έλθουν σε επαφή τοπικές αρχές, εθνικοί οργανισμοί, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων / ερευνητικών ινστιτούτων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς και εμπειρογνώμονες σε θέματα ΤΠΕ και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, και να συζητήσουν σχετικά με αποτελεσματικά επενδυτικά σχήματα εικονικής προσβασιμότητας.
Η συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, η ενημέρωση τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους στόχους του SECOVIA είναι μεγάλης σημασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία αφενός να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο προσφέροντας την εμπειρία τους, και αφετέρου να αντλήσουν πληροφορίες από ειδικούς στον τομέα, σε κάθε πτυχή που αφορά τη βελτίωση της εικονικής πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες σε περιφερειακό και / ή κρατικό επίπεδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης
09:00 – 09:30 Προσέλευση – εγγραφές
09:30 – 09:40 Χαιρετισμοί
09:40 – 10:00 Εισαγωγή στο έργο SECOVIA, σκοπός και αναμενόμενα αποτελέσματα της εκδήλωσης, Χρήστος Τζομάκας, Δ/ντης ΠΤΑ-ΠΔΕ
10.00 – 10.15 Cloud computing: πλεονεκτήματα, εμπόδια και πιθανές λύσεις, Βασίλης Κόκκινος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών
10.15 – 11.00 Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων 1 σε θέματα που αφορούν:  
- Δυνατότητες των εικονικών υποδομών και του cloud computing σε σχέση με τη μείωση του κόστους επένδυσης, τη βελτίωση διαχείρισης των πληροφοριακών πόρων και τις προσφορές της αγοράς
- Νέα  επενδυτικά σχήματα, εναλλακτικοί τρόποι παροχής ΤΠΕ σε υπο-εξυπηρετούμενες περιοχές
- Προϋποθέσεις για τη σύσταση ΣΔΙΤ σαν μέσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση νέων συνεργατικών και τις επενδυτικών ευκαιριών
(Συντονιστής συζήτησης: Πέτρος Γανός, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας σε θέματα Πληροφορικής)
11.00 – 11.15      Σύνοψη της συζήτησης 1, Ε&Α
11.15 – 11.30      Διάλειμμα
11.30 – 11.45      Ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης αναφορικά με την εφαρμογή IAAS, PAAS και SAAS στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Στάθης Καραναστάσης, Ερευνητής ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ.
11.45 – 12.30      Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων 2 σε θέματα που αφορούν της τεχνολογιών IaaS, PaaS, SaaS, εστιάζοντας σε:
-  Σκοπιμότητα, προκλήσεις
-   Εμπόδια, οφέλη και δυσκολίες
-   Μελέτες περιπτώσεων και καλές πρακτικές
-   Νομικό πλαίσιο, τρέχουσες πολιτικές, νομοθεσία, αδειοδότηση
-   Διασυνοριακή συνεργασία, ανταλλαγή εμπειριών, κοινοτικά έργα
(Συντονιστής συζήτησης: Κώστας Γιωτόπουλος, Δρ. Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, συνεργάτης ΠΤΑ-ΠΔΕ)
12.30 – 12.45 Σύνοψη της συζήτησης 2, Ε&Α

12.45 – 13.00 Συζήτηση - κλείσιμο εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο