Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Αστακού και Αιτωλικού

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το υπ” αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα  «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών»........


Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είχε υπογραφεί από τον κ. Βαρβιτσιώτη στις 8 Ιανουαρίου. Τότε σε ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνονταν ότι σε «ό,τι αφορά τη νέα διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών, βασικά κριτήρια των παρεμβάσεων του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ήταν η ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών στην Επικράτεια, ο καλύτερος σχεδιασμός της δράσης των μονάδων, μέσω της διοικητικής υπαγωγής μικρότερων σε μεγαλύτερες, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 217 Λιμενικές Αρχές, δημιουργούνται 179».
Ειδικότερα για την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που αφορά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, μεταξύ άλλων αλλαγών, καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Ακράτας, Αιτωλικού, Αστακού, και στο Παλούκι Αμαλιάδας.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα Κεντρικά Λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα Λιμεναρχεία από τα 34 υπάρχοντα, ενισχύονται σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43  οι Λιμενικοί Σταθμοί από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα. Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται Υπολιμεναρχεία, ενώ για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση Λιμενικών Φυλακίων.
Επιπλέον σημειώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση προκύπτει εξοικονόμηση πόρων πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως, αλλά κυρίως εξοικονομούνται για επιχειρησιακές ανάγκες περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Δείτε αναλυτικά εδώ το ΠΔ με όλες τις αλλαγές
 thebest.gr
agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο