Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κουβέλης: Η παραίτησή μου δεν είναι προσχηματική αλλά ουσιαστική

Τα σύννεφα αμφιβολίας που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την απόφασή του να παραιτηθεί επιχείρησε να διαλύσει ο Φώτης Κουβέλης. Ο υπο παραίτηση πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είπε μιλώντας στον real fm ότι η παραίτησή του δεν είναι προσχηματική αλλά ουσιαστική.«Ηδη από το βράδυ της Κυριακής, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, είπα ότι και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχω εκλεγεί πριν από 4 μήνες –ανεξάρτητα από το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξελέγην- και θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα βέβαια, το βράδυ της Κυριακής, ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες και όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό θα απευθυνθώ στα όργανα. Και αυτό έκανα. Και από κει και πέρα τα όργανα του κόμματος, πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες θα αποφασίσουν για την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ»,είπε χαρακτηριστικά.
....................................................

Αφησε μάλιστα αιχμές εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων λέγοντας ότι κάποιοι μέσα στην ΔΗΜΑΡ, πίεζαν και ήθελαν την παραίτησή του εδώ και καιρό.

«Να επισημάνω ότι πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από εκείνα τα οποία έρχονται έξω από το κόμμα. Και έρχονται, εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτά τα πυρά από διάφορα εξωγενή κέντρα θα έλεγα. Δεν επιχειρώ καμία άλλου τύπου ερμηνεία από αυτή που καταγράφεται διότι στην πολιτική και κοινωνική ζωή αυτό που καταγράφεται πρέπει να αξιολογείται. Αλλά εάν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Να την κάνουν αποδεκτή. Και βεβαίως επειδή έχω εκλεγεί από συνέδριο, θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, η συλλογικότητα δηλαδή του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, και να αποφασίσουν. Διότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες. Και επειδή εγώ αισθάνομαι στρατιώτης στην υπόθεση αυτή, όχι μόνο γιατί ίδρυσα –μαζί με άλλους βέβαια- τη ΔΗΜΑΡ, αλλά πάντοτε από τη θέση του στρατιώτη αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «Αν σταματησει ο ΣΥΡΙΖΑ το εκκρεμές και καταλήξει σε μια οριοθετημένη πολιτική, ίσως να μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα».

Ο κ. Κουβέλης, υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε ενημέρωση για την πρόθεση κλεισίματος της ΕΡΤ.
ΠΗΓΗ 

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο