Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ανδρέας Κατσανιώτης: Το Νέο έβαλε γερές βάσεις στη Δυτική Ελλάδα


«Το Νέο έβαλε γερές βάσεις. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας και έδειξε πως θέλει να απεγκλωβιστεί από το παλιό» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο εκλογικό κέντρο της Πάτρας.
Ο κ. Κατσανιώτης πρόσθεσε: «Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όλος ο κόσμος θέλησε να μας δει και να μας μιλήσει από κοντά. Πιστεύω πως το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, στις εκλογές που έγιναν, κάποιοι έμειναν εκτός κάλπης και νομίζω πως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν, καθώς το αποτέλεσμα σήμερα ίσως να ήταν διαφορετικό.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Κατσιφάρα και να τονίσω πως σε κάθε τι θετικό θα είμαστε εκεί, κοντά του.
Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι επειδή ο Καλλικράτης δεν μας δίνει το δικαίωμα της εκπροσώπησης εντός περιφερειακού συμβουλίου, αναλογικά με την εκλογική μας δύναμη, πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες δράσης, μία σε κάθε νομό, με στόχο την διαρκή παρουσία και παρέμβαση.
Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει. Θα είμαστε συνέχεια δίπλα στον κόσμο».


* Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την από εδώ και πέρα παρουσία του στην περιοχή, σημείωσε: «Ήμουν πάντοτε παρών στην περιοχή, και με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και αυτό το ξέρουν πολλοί φορείς, τους οποίους ενίσχυσα σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Όμως θα είμαι εδώ και ως παρουσία, απολύτως ενεργά. Γι’ αυτό και θα δημιουργήσουμε ομάδες ανθρώπων με στόχο διαρκείς δράσεις και παρέμβαση. Θέλουμε να βάλουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο σκέψης και λειτουργίας. Και αυτό θα κάνουμε».
* Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την «γεύση» του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε: «Νομίζω πως κέρδισα την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είναι μεγάλη η χαρά μου, αισθάνομαι όμως και μία μεγάλη ευθύνη. Ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας ταυτότητα και δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα σε μία περιοχή όπου ποτέ δεν είχε η παράταξή μας το πολιτικό πλεονέκτημα. Εντούτοις μιλήσαμε στον κόσμο απλά, ειλικρινά και καταθέσαμε ένα νέο σχέδιο και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο μας έφτασε στο εκλογικό αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζετε. Αυτό νομίζω πως κάτι δείχνει. Και είναι πολύ σημαντικό…»
 
* Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα άλλαζε κάτι από την προεκλογική του στρατηγική, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανέφερε: «Δεν θα άλλαζα κάτι. Αν κάτι μου έλλειπε, ίσως ήταν… 20-30 χιλιάδες χιλιόμετρα παραπάνω, που δεν πρόλαβα να κάνω. Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Οι εκλογές έγιναν και σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σε μία πραγματικότητα. Δεν προσφέρουμε κάτι παραπάνω με υποθέσεις. Προσφέρουμε, σχεδιάζοντας από εδώ και πέρα τις δράσεις μας. Και όπως ανέφερα, επειδή η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη, εμείς θα δώσουμε ενεργό παρών στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και εκτός αυτού, με τις ομάδες των ανθρώπων που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συστήσουμε και θα παρουσιάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο