Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει ταβάνι και δεν μπορεί να κυβερνήσει...

Την πεποίθησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “πιάσει ταβάνι” στα ποσοστά του έτσι όπως αυτά καταγράφηκαν στην μάχη των ευρωεκλογών, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι με αυτή τη δυναμική το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κυβερνήσει...
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ............ 
ΒΗΜΑ Fm, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε παράλληλα πως δεν προτίθεται να επανέλθει, να γυρίσει, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ σχολίασε και τα σενάρια περί προσέγγισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η ηγετική ομάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούν ότι χρειάζεται μια προσέγγιση προς την κεντροδεξιά για να μπορέσει να αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα του σχηματισμού κυβέρνησης!
Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως το “φλερτ” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την “μετανάστευση” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της “πρώτης γενιάς” ΠΑΣΟΚων, των λεγόμενων “Ανδρεοπαπανδρεϊκών”, οι οποίοι είδαν στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ μια σωσίβια λέμβο. Τώρα όμως έρχεται η “δεύτερη γενιά”, οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου, οι λεγόμενοι “μεταρρυθμιστές”, οι οποίοι – κατά τον κ. Τατσόπουλο – μισιούνται με τους προκατόχους τους και είθισται να είναι “βασιλικότεροι του βασιλέως”.Οεξάρτητος βουλευτής και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει εύγλωττα την κατάσταση που κατά την άποψή του επικρατεί σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ ο κόκκινος, βρίσκεται εν μέσω δύο πράσινων πασοκικών ομάδων που μισιούνται και προσπαθεί να τους αφομοιώσει, να τους απομυζήσει. Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κόμμα...”
Ο κ. Τατσόπουλος συνέχισε λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει πιο πολλά κοινά με τον ευρωπαϊκό ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη ΝΔ. “Εκ των πραγμάτων το πράγμα πάει προς τη συνεργασία. Οι ακραίοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν την απάντησή τους στις κάλπες, ο Λαφαζάνης πήρε 0, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 0,7%. Οι ίδιοι οι ακραίοι θεωρούν πως για το γεγονός ότι δεν πήρε παραπάνω ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει η δεξιά του στροφή, προς την Ευρώπη και τις κεντροδεξιές θέσεις που πρεσβεύει και η ΝΔ. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική του ομάδα θεωρούν πως έχουν ταβανιάσει και πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να φτάσει στην κυβέρνηση παρά η δεξιόστροφη στροφή, η προσέγγιση στην κεντροδεξιά. Οι ακραίοι του Λαφαζάνη θιεωρούν το ακριβώς αντίθετο, εδώ μιλάμε για ψυχώσεις, η κοινή λογική είναι το πρώτο θύμα της πόλωσης...”
Και κατέληξε λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος ότι το φλερτ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει σε αρραβώνα ή στο... στρίβειν δια του αρραβώνος...
Τέλος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε πως η κίνηση της παραίτησης, έτσι όπως έγινε, έχει δημιουργήσει σύγχυση γιατί κάποιοι λένε πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραιτείται προσχηματικά και κάποιοι άλλοι χαιρετίζουν την παλικαρίσια στάση του. Παρά ταύτα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο ίδιος αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία με έμμεσο στόχο την προεδρία της Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τατσόπουλος χαρακτηρίζει ως “πολύ έντιμη πράξη”την παραίτηση Κουβέλη εάν αυτή απόδειχθεί οριστική και ως έναν “πολύ αξιοπρεπή τρόπο να κλείσει την πολιτική του καριέρα με παλικαρίσια παραίτηση”.
Για την επόμενη ημέρα και τη διάδοχη κατάσταση εκτιμά πως χρειάζεται να αναδειχθεί στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ ένα νέο νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει και την προσέγγιση του κόμματος με άλλα, ευρύτερα σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο