Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρωτοπόρος στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως είναι πρωτοπόρα στις ψηφιακές τεχνολογίες έχοντας ως επίκεντρό της τον πολίτη και με μηδενικό κόστος μετέδωσε με ηλεκτρονικό τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων έγινε και τις δύο Κυριακές με δύο συστήματα, με αυτό της Περιφέρειας, αλλά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τόσο στις 18 Μαΐου με τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις 25 Μαΐου με τις επαναληπτικές και τις ευρωεκλογές, η Περιφέρεια συνεργαζόμενη με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μετέδωσε άμεσα και με ασφάλεια τα τελικά αποτελέσματα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά το γεγονός πως ιδίως κατά την δεύτερη Κυριακή, διεξαγόταν ταυτόχρονα η συλλογή και καταχώρηση αποτελεσμάτων για τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, καθώς και Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκτός από την καταχώρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, είχαν αναλάβει και την ενημέρωση της ειδικής ιστοσελίδας για τις εκλογές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ να σημειωθεί πως η καταχώρηση γινόταν ταυτόχρονα και στις δυο πλευρές, δίχως να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στη ροή των αποτελεσμάτων. Για την ασφαλή και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων εργάστηκαν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πάνω από 150 υπάλληλοι.
Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα μετέβησαν στο κεντρικό κτίριο της Π.Ε. Αχαΐας όπου και συνεχάρησαν προσωπικά τους εργαζόμενους.
«Η επίπονη προσπάθεια όλων των εργαζομένων της Περιφέρειάς μας πραγματικά αξίζει συγχαρητηρίων. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον ζήλο που επέδειξαν ώστε άμεσα να ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το εκλογικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί, όπως ανακοινώθηκε ήδη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, πως η μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου Εσωτερικών και των Ελληνικών Εκλογών, μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Με αυτό τον τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα μεταδόθηκαν πιο εύκολα, και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς να δαπανηθούν επιπλέον κονδύλια. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως στις 7 και 8 Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας του Εθνικού Δικτύου Εκλογών, στην οποία συμμετείχαν η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα «Σύζευξις», ο ΟΤΕ Α.Ε, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και Δήμοι στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειών αυτών.
Στην άσκηση έλαβαν χώρα επεισόδια επί των πραγματικών υποδομών που χρησιμοποιούνται για την Μετάδοση των Εκλογικών Αποτελεσμάτων αλλά και την Υποστήριξη της Εκλογικής Διαδικασίας. Τα αποτελέσματα  από την διεξαγωγή της άσκησης επιβεβαίωσαν την άριστη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο