Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια και την ύδρευση στον Αστακό

epi-astakos1
Ανυπόφορη έχει πλέον γίνει η κατάσταση στον Αστακό Ξηρομέρου, με τη συλλογή των απορριμμάτων να έχει σταματήσει τις τελευταίες δύο μέρες. Τα απορρίμματα του Αστακού, μαζεύονται από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας και ιδιωτικά απορριμματοφόρα, αφού ο δήμος δεν διαθέτει το προσωπικό και τα οχήματα , πλην της περιοχής των χωριών της Αλυζίας και των Φυτειών όπου τη συλλογή των απορριμμάτων έχει αναλάβει ο δήμος. Η σύμβαση όμως με την ανάδοχο εταιρία έληξε πρόσφατα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr οι ενέργειες για διαγωνισμό που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό ώστε να υπάρξει ανανέωση της σύμβασης μέχρι τη λήξη της πρώτης, δεν ξεκίνησαν ποτέ. .........................................

Tα αποτελέσματα της όλης διαχείρισης τα… οσμίζονται τώρα οι Αστακιώτες. «Θα πρέπει έστω και τώρα η, εν ενεργεία ακόμη, Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Να καλέσει, έστω, ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Να ξεκινήσουμε έστω και τώρα τις διαδικασίες για νέο διαγωνισμό και μέχρι να ολοκληρωθούν, πράγμα που θα πάρει τουλάχιστον ένα μήνα, να πληρωθεί για το διάστημα αυτό ο εργολάβος. Ξεκινά πλέον και επίσημα η τουριστική περίοδος και ο Αστακός είναι σε μια κατάσταση άθλια», αναφέρει σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr ο νέος δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης.
Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο , ο κ. Γαλούνης, που δηλώνει έτοιμος να «βάλει πλάτη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και να βρεθεί μια από κοινού με τη Δημοτική Αρχή λύση για τέτοια ζητήματα, το θεωρεί ίσως τη μοναδική λύση αυτή τη στιγμή και για το άλλο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στον Αστακό, αυτό της ελλιπής παροχής νερού στα σπίτια.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα στον Αστακό, αφού οι σωληνώσεις ύδρευσης είναι παλιές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φθορές και σπασίματα σε διάφορα σημεία του δικτύου κατά καιρούς. Το πρόβλημα αυτή τη φορά όμως, εντοπίζεται στον κεντρικό αγωγό ,εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μαγγίνας. «Η δεξαμενή δεν μπορεί να γεμίσει πλήρως, αν ενταθεί η πίεση υπάρχει κίνδυνος να σπάσει», δηλώνει ο κ. Μαγγίνας. Αυτό οδηγεί στο να μη φτάνει το νερό μέχρι τα πιο ψηλά σπίτια του Αστακού. Για να αποκατασταθεί προσωρινά η ζημιά, θα πρέπει ο κεντρικός αγωγός να αδειάσει, να γίνει η επισκευή και στη συνέχεια, να γεμίσει και πάλι, διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ώρες, στερώντας από ολόκληρο το χωριό την παροχή νερού. «Το πρόβλημα θα συνεχίσει για λίγες μέρες ακόμη», εξηγεί στο agriniopress.gr o κ. Μαγγίνας.
Ο νέος δήμαρχος, από τη δική του πλευρά, εκτιμά ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει ‘έστω κάποιο τηλεφώνημα από τη δημοτική αρχή, για να τον ενημερώσει, όπως λέει , για τέτοια βασικά ζητήματα, ενώ εκφράζει την άποψη ότι οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, που δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, θα μπορούσαν, αν υπήρχε τόσα χρόνια το απαιτούμενο ενδιαφέρον, να έχουν αποκατασταθεί: «Είναι θέμα ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής το πρόβλημα του νερού! Η Δημοτική Αρχή οφείλει αυτούς τους μήνες που βρίσκεται ακόμη στη διοίκηση του δήμου να λειτουργήσει, έστω και υπηρεσιακά», δηλώνει.
Σε κάθε περίπτωση, όποιον και αν οι ευθύνες βαραίνουν, είναι οι κάτοικοι του Αστακού εκείνοι που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσχεραίνει για θέματα που θα έπρεπε αυτόματα να διευθετούνται, ενός Αστακού που υπό αυτές τις συνθήκες αυτές μόνο ελκυστικός δεν είναι για την τόνωση του τουρισμού του, στον οποίο θα μπορούσε κάτω απο τις κατάλληλες προϋποθέσεις να βασίζεται.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο