Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Προσφώνηση του υποψηφίου Δημάρχου, Ηλία Γεωργαλή, από τον Στάθη Μπέτση (πρώην προέδρου της κοινότητας Φυτειών, στην ομιλία του στην Αθήνα,11-5-14)




Φίλοι και φίλες, συνδημότες και Συνδημότισσες, Θα σας απασχολήσω μόνο για λίγο γιατί η ώρα αυτή είναι του Ηλία, Είναι η ώρα του Ηλία Γεωργαλή και των συνεργατών του, που κάνουν  αυτό τον αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα για αλλαγή πορείας του Δήμου μας.

Ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση την εποχή που για την πλειοψηφία των ανθρώπων, η απασχόληση με τα κοινά θεωρούνταν ρομαντική υπόθεση. Τότε η απασχόληση με τα κοινά ήταν ανάγκη για προσφορά........... 

και οι άνθρωποι που ασχολούνταν στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν οράματα:

- -    Όραμα για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την παιδεία, όραμα για ποιότητα ζωής, όραμα για βελτίωση των παροχών υγείας. Είχαν όραμα για την ίδια την ζωή και τις αξίες της.

  -  Τότε με τους πενιχρούς οικονομικούς πόρους, ακόμα και στερημένοι από την διοικητική αυτοτέλεια κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε τα οράματα μας και να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας, τουλάχιστον σε έργα υποδομής.

  -    Οι αυτοτέλειες εξελίξεις προκάλεσαν αλλαγές και στην δική μας περιοχή. Αρχικά Δήμοι ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ’’ και στην συνέχεια Δήμοι ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ΄΄

  -   Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ο Δήμος Ξηρομέρου. Ένας δήμος με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και αυτό διαθέτει:

  -  Το Πλατυγιάλι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας.

  -   Ιχθυοκαλλιέργειες

  -    Το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων (το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον Δήμο μας)

  -   Αμέτρητες πανέμορφες παραλίες (Αστακός- Μύτικας)

  -    Βρίσκεται πολύ κοντά στα νησιά Λευκάδα, Κάλαμο, Καστό, Ιθάκη, Κεφαλονιά

  -   Ο δήμος μας διαθέτει τεράστιες εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις γης (βοσκοτόπους αλλά και καλλιεργήσιμες που άλλες είναι αρδευόμενες και άλλες όχι).

  -    Παράδειγμα: Ο τέως Δήμος Φυτειών διαθέτει περισσότερα από 30 χιλιάδες στρέμματα αρδευόμενη περιοχή.

  -    Η πρώην κοινότητα Φυτειών ήταν η δεύτερη στον νομό μετά το Νεοχώρι, στην πώληση αγροτικών προϊόντων (καπνός και άλλα).

‘Όλα τα παραπάνω είναι άξονες που με την σωστή και αποτελεσματική διαχείριση μπορούν να δώσουν στον δήμο την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Συγκρίνοντας τα προγράμματα των συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο διαπιστώνουμε ότι το πρόγραμμα της <<ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ>> είναι το πιο ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης του πανέμορφου και γραφικού Δήμου Ξηρομέρου.

-    Πρώτα από όλα θα δώσει την δυνατότητα στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους, αφού ανοίγονται προοπτικές απασχόλησης με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής σε όλους τους τομείς.

-    Έχω την άποψη ότι δύο θητείες είναι αρκετές σε έναν Δήμαρχο για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του (αν βέβαια έχει πρόγραμμα).



Ο σωστός δήμαρχος ιεραρχεί τα προβλήματα και προγραμματίζει την λύση τους σε συνεργασία με τους δημότες. Στην συνέχεια υλοποιεί το πρόγραμμα, με το Δημοτικό Συμβούλιο, αξιοποιώντας όλους τους οικονομικούς πόρους του Δήμου. Έτσι ολοκληρώνει μελέτες και εντάσσει τα έργα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα αντλώντας όσους πόρους μπορεί.

Εδώ πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

-    Στο τέλος έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει στους Δημότες για τα πεπραγμένα του.

-    Πιστεύω ακράδαντα ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ και οι συνεργάτες του υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι από εκείνους τους ανθρώπους που:

-    Έχουν όραμα, μεράκι προσφοράς (αλλά και διάθεση για δουλειά)

-    Πιστεύουν στον σεβασμό του κάθε πολίτη και στην αξιοκρατική υλοποίηση του.

-    Πάνω από όλα μιλούν κυρίως σεβόμενοι την υγεία και την νοημοσύνη του κάθε δημότη.



Είναι μια πρόταση προοδευτική, σύγχρονη με δυναμική που θα δώσει νέο στίγμα και προοπτική στον δήμο, στην τοπική οικονομία και στην ποιότητα ζωής στην περιοχή. Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής εγγυώνται η γνώση, η προσωπικότητα, η εμπειρία και η θέληση για προσφορά του Ηλία και των υποψηφίων καταξιωμένων συνεργατών του στον συνδυασμό.

Πρέπει  και  αξίζει να συστρατευτούμε όλοι μας για την τελική νίκη στις εκλογές!!



Ευχαριστώ!

Στάθης Μπέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο