Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Tο ΣΔΟΕ στο Αγρίνιο για τα υποκιβυσμένα οχήματα

sdoe

Ελέγχονται συνεργεία και υπηρεσίες για εικονικούς υποκυβισμούς Ι.Χ.
Στο Αγρίνιο βρίσκεται κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο κατά την εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποιεί ελέγχους σε συνεργεία, αντιπροσωπείες, υπηρεσίες και οτιδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο.
Αφορμή για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ είναι η δράση ............ 
κυκλώματος που πραγματοποιεί εικονικούς υποκυβισμούς ΙΧ αυτοκινήτων και έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Το θέμα είχε αναδείξει και η εφημερίδα «Σ» (φύλλο 2 Απριλίου 2014), με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha το οποίο ενέπλεκε ΙΚΤΕΟ της περιοχής αλλά και υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών.
Οι ψεύτικοι υποκυβισμοί ΙΧ αυτοκινήτων είναι ο ευφάνταστος τρόπος τον οποίο έχουν ανακαλύψει οι ιδιοκτήτες οχημάτων με μηχανές πολλών κυβικών, να γλιτώνουν το ακριβό σήμα και τα ασφάλιστρα που συνεπάγεται η κατοχή του. Το «κόλπο» είναι απλό: αγοράζουν με ψεύτικα παραστατικά μια μικρότερη μηχανή, ένα συνεργείο εκδίδει μια απόδειξη για την υποτιθέμενη εργασία, ένας μηχανολόγος υπογράφει ότι η αλλαγή έλαβε χώρα και ο περιχαρής κάτοχος της τζιπάρας προσποιείται πλέον ότι οδηγεί ένα απλό 1.600αράκι.
Ο νόμος μάλιστα δίνει τη δυνατότητα υποκυβισμού (όπως και υπερκυβισμού) έως και 25% της μηχανής, με αποτέλεσμα εύκολα κανείς να «πέφτει» μια-δυο φορολογικές κλίμακες, πληρώνοντας έτσι χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, λιγότερα ασφάλιστρα και ζημιώνοντας φυσικά το δημόσιο. Παράλληλα, εξακολουθεί να απολαμβάνει τα πολλά κυβικά του αυτοκινήτου του, αν και ο εικονικός υποκυβισμός ούτε εικονικά δεν μπορεί να ρίξει την κατανάλωση καυσίμου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μεγάλος αριθμός δηλώσεων υποκυβισμού είχαν πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών Τριπόλεως, ενώ πολλές από τις σχετικές εργασίες εμφανίζονταν να έχουν γίνει σε συνεργεία της Αιτωλοακαρνανίας. Άγνωστο παραμένει το εάν στην όλη απάτη υπάρχει και εμπλοκή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφοράς. Παράγοντες της αγοράς όμως μας μετέφεραν ότι δύσκολα θα μπορούσε να λάβει χώρα σε τόσο μεγάλη κλίμακα μια τέτοιου είδους απάτη, δίχως να εμπλέκονται κάποιοι οι οποίοι θα εξέδιδαν τα πλαστά αποδεικτικά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι υπάλληλοι της ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει τέτοιου είδους παραβάσεις, γνωρίζουμε όμως ότι το θέμα είναι υπαρκτό και περιμένουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν «λαβράκια».
Κώστας Καρακώστας
Εφημερίδα ¨Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο