Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σε "κόκκινο συναγερμό" οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης της Αττικής

 
    Σε «κόκκινο» συναγερμό τέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης της Αττικής στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/14» που διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.
Είναι προφανές πώς η ενεργοποίηση των ειδικών δυνάμεων της Αττικής συνδέεται με τις τουρκικές προκλήσεις που έγιναν χθες, όπου ολόκληρος στόλος της Άγκυρας έφτασε να απειλεί την Ελλάδα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και μέχρι τις ακτές της Αττικής.
Και το ερώτημα είναι, έγιναν μόνο αυτά που ανακοινώθηκαν ή πρόκειται και για άλλες κινήσεις των Τούρκων που βάζουν σε κίνδυνο της ασφάλειας της χώρας; Όπως και να έχει η Τουρκία επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες τόσο μέσω της "εισβολής" πλοίων της μέχρι το Σούνιο όσο και με τις ανακοινώσεις περι ερευνών νότια της Θάσου και δυτικά της Σαμοθράκης μια επικίνδυνη κλιμάκωση.

Οι μόνοι που έχουν λάβει στα σοβαρά τις τουρκικές προκλήσεις είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Εξωτερικών τους απασχολούν θέματα όπως ο ανασχηματισμός και το κόψιμο των 50 εδρών από το πρώτο κόμμα. Δεν μιλάμε για τον Ε. Βενιζέλο. Αυτός είναι "μεθυσμένος" απο τη... νίκη του ΠΑΣΟΚ (έτσι το βλέπει αυτός, γιατί σε σχέση με το 2012 έχασε 4,5 μονάδες) και κοιτάζει πώς θα βάλει ακόμη περισσότερους στην κυβέρνηση.

Πριν από λίγο πάντως και ενώ τουρκικά πλοία και σήμερα βρίσκονται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα ανατολικά της Άνδρου και της Νάξου και νότια της Σάμου, εντός δεσμευμένων περιοχών (τουλάχιστον παρόν τον παρόν) για την άσκηση «Beyaz Firtina 2014», δόθηκε εντολή για διεξαγωγή «Πυροπολητή».

Ειδικές δυνάμεις από τις μονάδες της Αττικής διατάχθηκαν να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα Chinook, και σε Πλοία Ταχείας Μεταφορά «Zubr». Άγνωστο είναι ακόμη αν και σε ποια περιοχή θα επιχειρήσουν.

Αυτό πάντως αν γίνει θα γίνει με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage, και με ελικόπτερα Apache, όπως επίσης και από πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο με αποστολή την παρακολούθηση του τουρκικού Στόλου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο