Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Παρουσιάστηκε στην Κατούνα, το βιβλίο του Μπάμπη Κουβέλη: «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών»

           Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, στην πλατεία της Κατούνας, η παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Κουβέλη «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών».     Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία σε συνεργασία με το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ



 ....με την στήριξη της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και τέχνης και του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν».

   Κατά την έναρξη ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας Βαγγέλης Κουτιβής, καλωσόρισε τους επισκέπτες  και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας  Νίκος Σολδάτος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο και δήλωσε ότι ενθαρρύνει και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την διατήρηση της άσβεστης ιστορικής μας μνήμης, την ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους καλεσμένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα.

       Για το βιβλίο και το έργο του Μπάμπη Κουβέλη μίλησαν οι:

-Ο Πέτρος Μπερερής, μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, συγγραφέας, ο οποίος εξήρε το έργο του συγγραφέα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, επισημαίνοντας τη σημασία των ονομάτων, των γεγονότων και την καταγραφή τους,
-H Μεταξούλα Μανικάρου, Δρ. Νεοελληνικής φιλολογίας, συγγραφέας, η οποία εξήρε το έργο του συγγραφέα και τόνισε ότι  βιβλίο εμπεριέχει γνώση, έρευνα,  έχει ιστορική αξία και επίπονη πολύχρονη εργασία,
-και ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και την κοινωνική και πολιτιστική του παρουσία.

   Στο τέλος ο συγγραφέας Μπάμπης Κουβέλης ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης ο πρόεδρος της Κατούνας Κώστας Κασούρας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Τζαβαλάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Προδρομίτης Σωτήρης, Γερωκοστόπουλος Κωνσταντίνος, Χαλιμούδρα Αγγελική, Σαλοδημήτρης Πάνος και Βαρβάτος Νίκος, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας Κώστας Κουτιβής, οι επίτιμοι πρόεδροι συλλόγου Κατούνας: Μαγαζής Γιώργος και Μούχας Θεόδωρος, ο αντιστράτηγος ε.α. Μπακογιώργος Στράτος, ο πρόεδρος περιβαλλοντικού συλλόγου Φυτειών Ρούτσης Θεόδωρος, ο συγγραφέας Παληγιώργιος Γιώργος, από το σύλλογο Κωνωπίνας ο πρόεδρος Βασίλης Σκούρτας και ο Γραμματέας Θεόδωρος Χολής, ο λαογράφος συγγραφέας Νίκος Ράππος, ο επίτιμος πρόεδρος της Βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, η πρόεδρος τοπικού Συλλόγου Αετού Έφη Γρίνου, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Χρυσόστομος Πατούλας, από την εφημερίδα «Ακαρνανία» ο Σπύρος Μπαράκος, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Κωνωπίνας Τσαμποδήμος Νώντας, κ.α.





























ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΛΕΠΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο