Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Νέο κτίριο Κέντρου Υγείας Μύτικα: Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις


«Τρέχει» διαγωνισμός από την 6η ΥΠΕ για συμπληρωματικές εργασίες 
Μπορεί το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας να έχει ολοκληρωθεί μετά από πολλές καθυστερήσεις, ωστόσο θα περάσει αρκετός χρόνος ως φαίνεται για την μετεγκατάστασή του.....
Το κτίριο παρελήφθη διοικητικά το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο διαπιστώθηκαν πολλές ελλείψεις, όπως ο αδιαμόρφωτος περιβάλλων χώρος, η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, η μη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας κ.α. που καθιστούν επί του παρόντος αδύνατη τη λειτουργία του νέου κτιρίου. 

Το Υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιήλθε σε γνώση της «Σ», επισημαίνει ότι οι ελλείψεις αυτές «δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν από τον ανάδοχο καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος εγγύησης» και παραπέμπει το θέμα στη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. 

Πάντως η 6ηΥΠΕ ήδη έχει προβλέψει χρήματα μέσω σχετικής πίστωσης στο προϋπολογισμό του 2021, για να αντιμετωπιστούν οι εν λόγω ελλείψεις και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών επίκειται η δημοπράτηση συμπληρωματικών εργασιών ύφους 50.000 ευρώ. Ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νέο του κτίριο ακόμη δεν υπάρχει. 

Αναλυτικά η απάντηση του Β. Κοντοζαμάνη : 

Σας ενημερώνουμε ότι έγινε πρόσφατα η παραλαβή του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα, στις 2 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 64/2019 (ΑΔΑ: ΨΑ7ΦΩΚΖ-ΓΘ7) Απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Ξηρομέρου περί έγκρισης του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ανέγερση νέου Κτιριακού Συγκροτήματος Κέντρου Υγείας Μύτικα». 

Διαπιστώθηκαν πολλές ελλείψεις όπως αδιαμόρφωτος ο περιβάλλων χώρος, αδυναμία πρόσβασης στο κτίριο, έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, μη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, για τις οποίες γίνονται ενέργειες αποκατάστασης για την άμεση λειτουργία του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα. 

Για το εν λόγω έργο, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. είχε υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση στις 28-09-2009 με το Υπουργείο Υγείας, το Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου και το Δήμο Αλυζίας (νυν Δήμος Ξηρόμερου) σύμφωνα με την οποία η εκτέλεση του έργου θα γινόταν από το Δήμο Αλυζίας και η επίβλεψή του από την ΤΥΔΚ Ν. Αιτ/νίας. 

Η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης είχε οριστεί σε 26 μήνες. Το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου με την υπ’ αριθμ. 64/2019 (ΑΔΑ: ΨΑ7ΦΩΚΖ-ΓΘ7) Απόφασή του, ενέκρινε το Πρωτόκολλο Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του εν θέματι έργου, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Η αποπεράτωση του έργου συντελέστηκε στις 30-11-2017 και έχει παρέλθει η 15μηνη προθεσμία του χρόνου συντήρησης». Πολύ αργότερα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 4559/26-06-2020 έγγραφο-Πρόσκληση του Δήμου Ξηρομέρου, στις 26-06-2020, ο Δήμος Ξηρόμερου κάλεσε την 6η Υ.ΠΕ. για να το παραδώσει. Οι ως άνω ελλείψεις δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν από τον Ανάδοχο καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος εγγύησης. Η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. κάνει τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μη συνεχίσει το κτιριακό συγκρότημα να είναι ανενεργό. 

Δημήτρης Παπαδάκης-Εφημερίδα Συνείδηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο