Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Άνοιγμα σχολείων με τεστ εισηγείται η επιτροπή- Οι πιθανές ημερομηνίες


Άνοιγμα των σχολείων με τεστ τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.....
Επανέλαβε δε, ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι όλα θα εξεταστούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών. 

Υπογράμμισε ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική. 
Η πρόταση της επιτροπής 

«Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα λάθουν στις 4 ή 5 του μήνα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

«Είναι πρόωρο να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες στις 7 Ιανουαρίου. Δε μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ. 

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου είπε στον σταθμό ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, πρότεινε στη συζήτηση για τα σχολεία να ληφθεί σοβαρά υπόψη τον ιικό φορτίο, που είναι απαγορευτικό. 

aftodioikisi

3 σχόλια:

  1. Κ αμα γινουν τα τεστ τι?πρωτον ειναι εγκυρα?κ δευτερον μετα απο μια βδομαδα δε μπορει να κολλησουν?η θα τους κανουν καθε μερα?για ποιο λογο να μπουνε τα παιδακια σε τετοια διαδικασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εμβόλιο είναι η θεραπεία. μην ακούτε τους εγωπάθης αρνητές.

      Διαγραφή
  2. Κανένα εμβόλιο σε κανένα παιδάκι!
    Τα εμβόλια να τα κάνουν μόνο η ευπαθή ομάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο