Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου πρότεινε ανεπίσημα, τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


       Στο Δ.Σ. της 19 Δεκεμβρίου 2020, ήρθε ως θέμα η πιθανότητα να κατασκευαστεί εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην περιοχή του Αστακού. 

Τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κολοβός Χρήστος, αναφέροντας δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη όσο και κυβερνητικών στελεχών για την επένδυση της Next.e.GΟ, όπου θα κατασκευαστεί εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον κ. κολοβό η επένδυση έχει ορίζοντα κατασκευής τα δύο έτη, μία επένδυση που θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία που να "τρέχει" για την επένδυση, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει συναντηθεί και ενημερώσει για τη θέση του που προτείνει την περιοχή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Δείτε το σχετικό απόσπασμα βίντεο με τις τοποθετήσεις:

3 σχόλια:

  1. Μέγα σφάλμα δημάρχου.Η αντιπολίτευση προτείνει πολύ σωστά και έγκαιρα.Δεν χάνουμε τίποτα να φύγουν αιτήματα στο υπουργειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε και τους "χαζούς" Αχαιους.

    Η Πάτρα μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση της μονάδας που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας από την Γερμανική ΝΕΧΤ e.Go, η οποία θα παράγει σε ετήσια βάση περισσότερα απο 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με το patras-times.gr το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής επιστολή την οποία απέστειλαν ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδος, ο ΌΛΠΑ και το ΙΝΒΙΣ., στην οποία περιγράφονται οι δυνατότητες της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά λόγω του πανεπιστημίου , της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού , των συνδυασμένων μεταφορών, τις ερευνητικές δυνατότητες του υπάρχουν.

    Η επένδυση συνεπάγεται δεκάδες θέσεις εργασίας για την περιοχή στην οποία η Γερμανοί θ επιλέξουν να εγκαταστήσουν την μονάδα παραγωγής τους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο