Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ».

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων, εντάχθηκε το έργο «Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Παλαίρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»....

 
Με την εργολαβία προβλέπεται η κατασκευή της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης προκειμένου να αποχετευτούν οι εκτάσεις, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί στο αρχικό έργο της αποχέτευσης. Το συμπληρωματικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος 3.075 μέτρα και θα διέλθει μέσα από υφιστάμενους δρόμους. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 717.650 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α και η ημερομηνία περάτωσής του είναι η 29/12/2023. 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, δεδομένου ότι αφορά τμήματα εκτός οικισμού που δεν έχουν αποχέτευση, αλλά και επεκτάσεις σε περιοχές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  

4 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω κάθε έργο που έχει σχέση με την ανάπτυξη του Δήμου μας.

    Ποιοι θα απολογηθούν πολιτικά για το γεγονός ότι δεν έχουν εφαρμοστεί ΠΛΗΡΩΣ οι περιβαλλοντικοί όροι των Κοινών Υπουργικών αποφάσεων της πρώτης φάσης;

    Ποιοι θα απολογηθούν πολιτικά που προέβησαν στη λειτουργία και τη διοικητική παραλαβή του έργου;

    Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάνε στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να παραλάβουν ογκώδη φάκελο που κατέθεσα. Αυτό έχει γίνει προ ετών.

    Επιπρόσθετα να πάρουν το φάκελο για Ανανέωση ΑΕΠΟ του έργου << Βιολογικός καθαρισμός αστικών λυμάτων Παλαίρου Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας>> και ειδικότερα τη μελέτη που αφορά αυτό το 2019. Μερικά σημεία χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης και προβληματισμού. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

    Μετά από αυτό τολμούν κάποιοι και δηλώνουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι ουδέποτε κατέθεσα , καμία πρόταση στο Δήμο από το 2014 και μετά. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Καλώ τη Δημοτική Αρχή να τρέξει να προλάβει εντάξεις έργων στη προγραμματική περίοδο 2014- 2020 και κυρίως έργα που έχουν να κάνουν με την υδροδότηση Παλαίρου- Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής.

    Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση που επέβαλλε η Λαϊκή Συνέλευση της Πογωνιάς. Γιατί παρά τις θετικές ενέργειες που έγιναν ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

    Υπάρχει ο κίνδυνος σε πλήρη λειτουργία των τουριστικών μονάδων και τη μεγάλη ανοικοδόμηση στη περιοχή να πούμε το νερό- νεράκι.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ενημερώσατε τον Γραμματέα ότι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του βιολογικού βρίσκονται δίπλα από δύο ξενοδοχεία και 150 μέτρα από τη θάλασσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Εχει απόλυτα δίκιο ο δάσκαλος. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν εννοεί να καταλάβει ότι η περιοχή δεν έχει νερό. Η γεώτρηση στο Στενό θα σφραγιστεί. Τότε θα έχουμε φοβερό πρόβλημα. Ο Κώστας βλέπει μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτή αλλά αληθινή ομολογία. Μέχρι τώρα πήγαιναν τα λύματα στη θάλασσα. Δυστυχώς αυτοί διοικούν το τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο