Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Θάνος Μωραΐτης: Σε ποια χώρα ζείτε κύριοι της κυβέρνησης;

 

     Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση δουλεύει και εξαπατά τους εμπόρους και τις μικρές επιχειρήσεις και το κάνει συνειδητά. Είναι με τις αλυσίδες και τους κολοσσούς που δεν έχουν ανάγκη την παρωδία του clickaway.» 

 

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για εφαρμογή της μεθόδου πωλήσεων μέσω click away.  
 
Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι σίγουρα μίλια μακριά από τη μικρή, συνοικιακή και τοπική αγορά του εμπορικού μας κόσμου», ότι τάσσεται «με όσους θα έχουν μεγάλες παραγγελίες, όσους έχουν ήδη δομημένα συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου», αλλά κι «όσους εξυπηρετούν τις παραγγελίες τους μέσω συμβολαίων με τις ταχυμεταφορές».
 
Δεν παρέλειψε αναφερθεί στις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες «δεν έχουν υποδομές, ώστε να διαχειριστούν μηνύματα, ραντεβού και αποστάσεις στις ουρές», ενώ θα έχουν τεράστια δυσκολία «να βρουν τους πελάτες τους, αφού οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες». 
 
Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως «βάζει τον εμπορικό κόσμο των μικρών μαγαζιών σε μια περιπέτεια δήθεν λειτουργίας», δίχως « να τους πει πού θα βρουν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα».
 
«Τους ενημερώσατε τελευταία στιγμή ότι θα γίνουν... click away για να κάνετε τα δοκιμαστικά σας τερτίπια», είπε χαρακτηριστικά.
 
Κλείνοντας, ο βουλευτής δήλωσε ότι, «αν τα μέτρα που ανακοινώσατε για τη λειτουργία της αγοράς δεν ήταν ανικανότητα σύνδεσης με την πραγματικότητα θα ήταν ανοησία μεγατόνων».
 
Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή:
«Σε ποια χώρα ζείτε κύριοι της κυβέρνησης; 
Γιατί είστε σίγουρα μίλια μακριά από τη μικρή, συνοικιακή και τοπική αγορά του εμπορικού μας κόσμου.
Με ποια υποδομή ο μικρός έμπορος θα διαχειριστεί μηνύματα, ραντεβού και αποστάσεις στις ουρές; 
Πού θα βρει τους πελάτες του, αφού οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες; 
Είστε ξεκάθαρα με όσους μπορούν και θα έχουν μεγάλες παραγγελίες. 
Με όσους έχουν ήδη δομημένα συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου
Με όσους εξυπηρετούν τις παραγγελίες τους μέσω συμβολαίων με τις ταχυμεταφορές. 
Βάζετε τον εμπορικό κόσμο των μικρών μαγαζιών σε μια περιπέτεια δήθεν λειτουργίας. Αλλά δεν τους είπατε πού θα βρουν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
Τους ενημερώσατε τελευταία στιγμή ότι θα γίνουν... click away για να κάνετε τα δοκιμαστικά σας τερτίπια. 
Αν τα μέτρα που ανακοινώσατε για τη λειτουργία της αγοράς δεν ήταν ανικανότητα σύνδεσης με την πραγματικότητα θα ήταν ανοησία μεγατόνων.»
 

10 σχόλια:

  1. Κανένα όσκαρ σού έχει περισέψει από εκείνα πού μοίραζες στόν σύριζα?
    Σέ μαζέψανε όμως καί γαυγίζεις στήν αντίθετη πλευρά, αλλά ποιός δίνει
    σημασία στά λεγόμενά σου? Ο κανείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνείς με αυτά που λέει ή με αυτόν που τα λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαλιστατος ο Κύριος για τις τσιπούρες θα μας πει κάτι? Η τον εμποδίζει η μάσκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θάνο Μωραΐτη είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Οι ηλεκτρονικές αγορές πραγματοποιούνται πανευκολα από το ίντερνετ είτε πρόκειται για βιβλία, ρούχα, παπούτσια είτε ότι άλλο θες; Ξυπνήστε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια έχεις να μας πεις τίποτα για τη σπιταρωνα του Τσίπρα στο Σούνιο που το νοίκιασε κοψοχρονια με 500 ευρώ το μήνα; Γιατί μάθαμε ότι πρίν από δύο χρόνια το ίδιο αυτό σπίτι είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb προς 100 ευρώ ημερησίως. Το γράφει η εφημερίδα Παραπολιτικά. Καλό το παραμύθι της αριστεράς δεν έχει όμως δράκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε 6.30 διαβαζεις αμεροληπτη εφημεριδα!!!! Βλεπω, για τα 32 σπιτια του κουλη δεν εχεις απορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όπως είπε ο ποινικολόγος Θανάσης Καμπαγιάννης.

    «Όταν πεθαίνουν 100 άτομα τη μέρα και το μόνο πράγμα που απασχολεί ολόκληρη κυβέρνηση είναι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος αστικού κόμματος και πρώην πρωθυπουργός μπορεί να νοικιάζει εξοχικό με 500 ευρώ το μήνα, καταλαβαίνεις ότι τη πρωτοχρονιά, εν μέσω πανδημίας και της ελλείψεις του συστήματος υγείας, πιθανότερο είναι να συναντήσεις τον άγιο Πέτρο παρά τον άγιο Βασίλη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6.30 οτι θελεις ψωνιζεις .Θελει τροπο οχι κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενώ η Αυγή και το Documento σφύζουν από αμεροληψία.... Κανείς μας δεν είπε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι φτωχός ούτε ο ίδιος κλαίγεται, εσείς οι αριστεροί παριστάνετε τους ταπεινούς και καταφρονεμενους και τα περισσότερα στελέχη σας έχουν μεγαλοκαταθεσεις στο εξωτερικό. Τσακαλώτος, Θεανώ Φωτίου, Μαρδας, Βουτσης και πόσοι άλλοι... Αλήθεια εσύ που αναφέρεσαι στα ακίνητα του Πρωθυπουργού, δεν μας είπες έχει λίγα ακίνητα ο Παπαδημούλης; Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει. Πούλα αλλού προπαγάνδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H κυβέρνησή έχει μπουκώσει με "μασούρια" (βλέπε λίστες Πέτσα),την πλειοψηφία των ΜΜΕ, εντύπων και ηλεκτρονικών.Ο πρωθυπουργός πρώτα από όλα τα άλλα φρόντισε να εξελέγχει την ΕΡΤ το ΑΠΕΜΠΕ και την ΚΥΠ περνώντας τον έλεγχο στο γραφείο του πρωθυπουργού. Τους χάρισε τις δόσεις των αδειοδοτήσεων,πέρασε τον τελευταίο νόμο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δωράκι για τους καναλάρχες ... Το ποίος πουλάει προπαγάνδα είναι οφθαλμοφανές.
    Τώρα η διαπίστωση οτι οι αριστεροί παριστάνουν τους ταπεινούς και καταφρονεμένους βρίσκεται μέσα στο δικό σου κεφάλι.'Αλλωστε το σύνθημα "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" είναι της Ν.Δ..
    Κανείς δεν είπε οτι ο πρωθυπουργός είναι φτωχός ,άλλα πολύ λίγοι είπαν ΠΩΣ απέκτησε τα πλούτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε δεν ειναι θεμα αριστερου δεξιου, η χωρα και οι πολιτες περνουν δυσκολες στιγμες και οπως βλεπεις ο ομιλος λαμπρακη και οχι μονο ασχολολουνται με το σπιτι του τσιπρα, αυτο θα επρεπε να σε προβληματισει, ας μιλησουνε για πχ τα δανεια των κομματων, ας μας πουνε για το τι μας περιμενει στην οικονομια, αριστερος η δεξιος το ιδιο θα πεινασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο