Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Απάντηση του Δημήτρη Δημάκα προς τον Προέδρο της Τοπικής κοινότητας Βόνιτσας Χασακή Χρήστο.

     Ευτυχώς κύριε πρόεδρε για καλή τύχη των πολιτών και ανησυχία δική σας, νοιάζομαι και ανησυχώ για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά την τελευταία εικοσαετία το αποδεικνύει άλλωστε.

 
ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ η δημοτική αρχή να καταθέσει προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα 2021 στο Τοπικό Συμβούλιο. Σας πιάνω αδιάβαστο (για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα σας) κύριε Πρόεδρε καθώς στη συνεδρίαση διά περιφοράς, σύμφωνα με την αριθμό εγκυκλίου 426 ΑΠ:77233 / 13.11.2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, συμμετέχουν τουλάχιστον τα 2/3 των μελών και όχι το 1/2 όπως εσείς αναφέρετε στην πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου, επικαλούμενος την ΠΝΠ της 30.3.2020(75Α).
 
Σας πιάνω πάλι αδιάβαστο, γιατί και ενημερωμένος είμαι για τις τράπεζες και για το ψήφισμα του ΔΣ, αφού στην ανάρτησή μου αναφέρω το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου να ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ αυτό του ΔΣ του Δήμου. Επίσης προς ενημέρωσή σας, έχω κάνει και εγώ προσωπικά αρκετές επαφές με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί το αυτονόητο:
 
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
 
Όσον αφορά τις προτάσεις μου για την υγειονομική κρίση (για να μην μπερδευτείτε) παλι εγώ το έθεσα θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο του Μαΐου σύμφωνα με την (ΠΝΠ) και πήραμε ομόφωνη απόφαση.
14 μήνες εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος, έχω φέρει αρκετές προτάσεις και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Εχουμε πάρει αποφάσεις και δεν έχει υλοποιηθει καμιά.
Για το θέμα της κατασκευής των στεγάστρων στο έργο της ανάπλασης της πλατείας, ήμουν αρνητικός (και ουδέποτε λαλίστατος) εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου λόγω της ασάφειας που είχε η τεχνική έκθεση στην τελευταία παράγραφο πράγμα το οποιο αναφέρεται άλλωστε στα πρακτικά. Ζητήσαμε διευκρινίσεις επί του θεματος, "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩήταν η απάντησή σας. Φρόντισα όμως να ενημερωθώ την επομένη από την τεχνική υπηρεσία.
 
Όσον αφορά την αίτησή μου, την έκανα για λόγους ισονομίας δημοτών, χωρίς να δημιουργούνται κατηγορίες δύο πολιτών. 
 
Πλανώνται όσοι εμπλέκονται στα κοινά λησμονώντας αρχές και αξίες. Δεν διακατέχομαι από κανένα μίσος και κανένα μένος. Απόδειξη επ' αυτού ο χαρακτήρας μου. Δεν έχω καμιά φιλοδοξία για καμιά καρέκλα. Δόξα τω Θεώ, στη ζωή μου έμαθα να δουλεύω. Είμαι αυτοδημιούργητος και προσπαθώ να στηρίξω τον τόπο μου τόσο σε επίπεδο επαγγελματικό όσο και συλλογικό.
 
Όπως και δεν διακατέχομαι από κανένα εγωισμό. Φυσικά και βλέπω όλα τα έργα, ουδέποτε κατηγόρησα κανένα, αλλά το κάθε έργο κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει και να παραδίδεται στους πολίτες. 
 
Τ.Σ.
Δημήτρης Δημακας
 
 Η ανάρτηση του κ. Χασακή Χρήστου, Προέδρου της Τοπικής κοινότητας Βόνιτσας.
 

Δυστυχώς κ. Δημάκα μόλις διάβασα την ανάρτηση σου, πραγματικά λυπάμαι για αυτές τις θέσεις και τις αντιλήψεις σου.
Αντιλήψεις ενός νέου ανθρώπου επιχειρηματία,που νοιάζεται δήθεν και ανησυχεί για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας!
1) Να ξεκινήσω από το δύσκολο θέμα του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των τραπεζών. Το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Δήμου είναι το Δ.Σ το οποίο δεν το έχεις παρακολουθήσει ποτέ αλλιώς θα γνώριζες η θα έπρεπε να ενδιαφερθείς και να ρωτήσεις έστω τον επικεφαλή της παράταξης σου οτι εγκρίθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και έγινε συμβολική κατάληψη του χώρου, παρέδωσε το ψήφισμα στον διευθυντή και το απέστειλε και προς πάσα κατεύθυνση! Δίνεται μεγάλος αγώνας ούτως ώστε να παραμείνει το κατάστημα της Πειραιώς.
2) όσον αφορά τις δήθεν προτάσεις σου περί υγειονομικής κρίσης(πάλι σε πιάνω αδιάβαστο) Ο Δήμος μας είχε πρώτος την βούληση προς αυτήν την κατεύθυνση, για απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψη κοινοχρήστων χωρων και για όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω.  Αυτό θα γίνει απλά δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος,δλδ το πώς θα γίνει ο συμψηφισμός των απαλλαγών με τους λογαριασμούς.
Για να μην μπερδευτείς πάλι, σε ενημερώνω ότι δεν έχει γίνει ακόμη σε κανέναν Δήμο στην χώρα μας για τον λόγο που προανέφερα. Περιμένουμε οδηγίες από το κράτος μέσω της ΚΕΔΕ για το πως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία.
Για οποιαδήποτε απορία εχεις καλό είναι να ρωτάς πρώτα και έπειτα να πράττεις!
Να επισημάνω δε ότι τους 14 μήνες που είσαι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος δεν θυμάμαι να έχεις φέρει στο τοπικό συμβούλιο κάποια πρόταση ουσίας να βοηθήσεις την πόλη μας,παρά μόνο 2 και θα τις αναφέρω για να στις υπενθυμίσω.
Η πρώτη ήταν όταν ήρθε θέμα στο τοπικό συμβούλιο για την κατασκευή των σκεπάστρων στο έργο της ανάπλασης της πλατείας στο οποίο ήσουν αρνητικός και το καταψήφισες και μάλιστα ήσουν και λαλίστατος. Έπειτα από κάποιες μέρες κατέθεσες αίτημα στο συμβούλιο να σου κατασκευάσει ο Δήμος σκέπαστρο στην δική σου επιχείρηση και μάλιστα στο πλάι του καταστήματος σου όπου είναι και η είσοδος της πλατείας και δεύτερη πρόταση-σεις είναι οι παραπάνω οι οποίες είναι και πάλι προς όφελος σου!
Άφησα για το τέλος το μένος και το μίσος που σε διακατέχει και το μόνο που σας νοιάζει ορισμένους(το τονίζω οχι όλους Ορισμένους)είναι η καρέκλα! Ο Εγωισμός σας, δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει γύρω σας! Ένας μικρός Δήμος με τόσα πολλά και μεγάλα έργα σε όλες τις δημοτικές του ενότητες συνυπολογιζοντας τις δυσκολίες των καιρών εν μέσω πανδημίας και των μνημονίων παλαιότερα.
ΥΓ. Δεν πρόκειται να μπω σε καμία άλλη διαδικτυακή αντιπαράθεση. Απλα ανέφερα την αλήθεια.
 
Πρόεδρος ΤΚ Βόνιτσας
Χασακής Χρήστος

5 σχόλια:

  1. Πρόεδρε της Βόνιτσας έχεις ξανακούσει ποτέ Δήμο να φτιάχνει σκέπαστρα καταστημάτων με τα χρήματα των Δημοτών; Αυτό είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε ημετέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε της Βόνιτσας στη Χώρα ο Δήμος νοίκιασε παραδοσιακό καφενείο επί Σώζου σχεδόν τσάμπα , αναψυκτήριο σχεδόν τσάμπα σε ποιους άραγε, και το έχετε μετατρέψει σε νυχτερινό κλάμπ. Τουπέκα και πάλι τουπεκί για να μιλήσω τη γλώσσα του πεζοδρομίου που ξέρεις κατά γραπτή δήλωση σου και από την ορθή και την ανάποδη. Τρίζουν τα κόκαλα του Ντίνου του Δρίβα. Δεν βλέπεις τα χάλια της Βόνιτσας. Τσακιέται λύκος αν κυκλοφορήσει κάποιος στη Βόνιτσα. Πάρε τη Πανταζή αύριο και πήγαινε να σου δείξει το δεύτερο ΚΔΑΠ στη Βόνιτσα. Του φτιάξαμε το σπίτι του αλλουνού, του πληρώσαμε νοίκια και τώρα είναι καφετέρια. Μην μιλάς. Μην προκαλείς. Πίσω έρχονται τα σπουδαία. Ξέρεις τι έχεις υπογράψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο τα δικά τους ξέρουν όλοι δεν κοιτάζει ρε παιδια κανένας κάτι μόνο όλοι για τα συμφέροντα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το όμορφο μέρος που λέγετε Βόνιτσα και σε λίγο για θα καταντήσει χωριουδάκι τα ήθελε και τα έπαθε.
    Αφού κοίτα που ριχνουν ψυφους.
    Φυσικό και επόμενο να έχουμε τετοια φαινομενα.
    Κοκορομαχιες για ίδια συμφέροντα.και θα την πλήρωση ακριβά η βονιτσα . κρίμα τόσο ωραίο μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι... Το καριολισταν που έφτιαξε τη βονιτσα χωριό δεν καταλαβαίνει τίποτα... Θέλει ψητή πρατινα, τραπέζι, σουβλάκι, μπάζωμα στα μαντρια και γενικά να του κάνουν οι διοικούντες ατομικά ρουσφέτια!!! Άμα ζούσε ο ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΟΎΤΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΣΑΣ ΔΕΝ θα πάταγε στο δημαρχείο.. ΟΎΤΕ αποξ δεν θα πέρναγα τε.. Ακούς πρόεδρος σε ολόκληρη τ βονιτσα ο χασακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο