Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. -Όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, που διοργάνωσε η «Επιτροπή Αγώνα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


της Τομεακής Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας  σε σχέση με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, που διοργάνωσε  η «Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην χωροθέτηση της ΠΟΑΥ» του Δήμου Ξηρομέρου  και την τοποθέτηση του ΚΚΕ.

    Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των βουλευτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στις 27 Νοεμβρίου 2020, η «Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην χωροθέτηση της ΠΟΑΥ» του Δήμου Ξηρομέρου, συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι της «Επιτροπής Αγώνα», οι βουλευτές: ΚΚΕ (Νίκος Παπναστάσης), ΝΔ (Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός, αντιπρόσωπος του Κώστα Καραγκούνη), ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης) και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος).

Αρχικά, χαρακτηριστικό των προθέσεων των βουλευτών των υπόλοιπων κομμάτων, είναι ότι, στο σύνολό τους, αρνήθηκαν την υλοποίηση της πρότασης του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση, για «ζωντανή» μετάδοση της τηλεδιάσκεψης, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, με δεδομένο ότι αυτοί θα είναι που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα εναντίον των δρομολογούμενων καταστροφών στις ακτές του Δυτικού Ξηρομέρου. Απέρριψαν ακόμη και την μεταγενέστερη δημοσιοποίησή της, μέσω του site του Δήμου Ξηρομέρου. 

ΟΙ ΒΟΥΛΥΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ,

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ»,

ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μετά από την ενημέρωση εκ μέρους του Δήμαρχου και του εκπροσώπου της «Επιτροπής Αγώνα», πήραν το λόγο οι βουλευτές του νομού. Από τις τοποθετήσεις τους, αποκαλύφθηκε η πραγματική πολιτική επιλογή των βουλευτών του νομού, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αυτό που επιδιώκουν, είναι να «δραστηριοποιηθούν», ερήμην των κατοίκων της περιοχής, παραμερίζοντας, συσκοτίζοντας και υποτιμώντας σκόπιμα, την δύναμη και την αποτελεσματικότητα του όποιου αγώνα τους.

Τοποθέτησαν ως προμετωπίδα της «αντίδρασής» τους, στην επικείμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ, την «επαφή» και τη «συνεννόηση», πρώτα με τους φορείς εκμετάλλευσης των ιχθυοκαλλιεργειών (επιχειρηματίες) και στη συνέχεια με την κυβέρνηση που νομοθετεί για λογαριασμό τους. Εν ολίγοις, πρότειναν «συνεννόηση» και «κοινά αποδεκτές λύσεις», μ’ αυτούς που επί δεκαετίες ολόκληρες, συνειδητά και μεθοδευμένα, παρανομώντας απροκάλυπτα, υποβάθμιζαν το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ταυτόχρονα θησαύριζαν σε βάρος της υγείας του λαού και εξανεμίζοντας κάθε προοπτική βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους.

Έγινε φανερό ότι στις προθέσεις των βουλευτών της ΝΔ, που εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησής τους, αλλά και των βουλευτών των άλλων πολιτικών κόμματων που στηρίζουν ποικιλότροπα την ίδια πολιτική, είναι η απαξίωση, η υποβάθμιση και ο διασυρμός κάθε λαϊκής συλλογικής - μαχητικής αντίθεσης, με εν τέλει την ανώδυνη, για τους επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών, αποτροπή δυσάρεστων γι’ αυτούς αποτελεσμάτων. Για το σκοπό αυτό, δεν δίστασαν να προβάλλουν ως αναγκαίο, έναν κάλπικο διάλογο μ’ αυτούς, που για δεκαετίες ολόκληρες, ασύστολα παρανομούν, καλυπτόμενοι πίσω απ’ την «ασυλία», που τους παρέχουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο, μέσα και από την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η «Επιτροπή Αγώνα», ότι πρόθεση όλων των κομμάτων και των βουλευτών τους στο νομό, πλην του ΚΚΕ, είναι να «κάψουν» εν τη γενέσει της, κάθε ουσιαστική αντίδραση, που θα μπορούσε να «φρενάρει», την ασυδοσία των επιχειρηματιών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, που μαστίζουν την περιοχή, αλλά και την κυβέρνηση, που προκλητικά νομοθετεί ταυτισμένη απόλυτα με τις απαιτήσεις τους για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία, σε βάρος της υγείας των κατοίκων, του περιβάλλοντος αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ

 ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 

ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ 

ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το ΚΚΕ, με τη συμμετοχή στη τηλεδιάσκεψη του βουλευτή του, Νίκου Παπαναστάση,  κατέδειξε σαφέστατα ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στις ιχθυοκαλλιέργειες, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Υπήρξε παρελθόν δεκαετιών, με τεράστιες ευθύνες για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τις συνέπειές της, να βαραίνουν, κυβερνήσεις, περιφερειακές, πρώην νομαρχιακές και δημοτικές αρχές.

Επεσήμανε ότι, μπορεί η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου να αυτοαποκαλείται «νέα», αποποιούμενοι τις ευθύνες του παρελθόντος, όμως, πολλοί δημοτικοί της σύμβουλοι είναι «παλιοί» και συμμετείχαν στην συσκότιση των παρανομιών και της καταστροφής των ακτών και της θάλασσας για δεκαετίες. Όπως επίσης, παρά την υιοθέτηση απ’ τη δημοτική αρχή, της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ξηρομέρου, για δημιουργία «Λαϊκών Συνελεύσεων» σε όλα τα χωριά της εμπλεκόμενης στην ΠΟΑΥ ακτογραμμής, ποτέ δεν τις υλοποίησε, με την προσχηματική επίκληση των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Ακόμα τονίσαμε, ότι μπορεί η στάση της «Επιτροπής Αγώνα» του Δήμου να κινείται σε μια θετική κατεύθυνση, αλλά η αποκλειστική πρακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα, δηλαδή να πείσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες, μέσω συναντήσεων, για το «άδικο» του εγχειρήματος της ΠΟΑΥ, είναι αδιέξοδη.

Κύριο έργο της πρέπει να είναι η συσπείρωση του κόσμου της περιοχής, σε μία οργανωμένη αντίδραση, με ένα ανυποχώρητο και ασυμβίβαστο λαϊκό μέτωπο, που θα αντιπαλέψει τις επιχειρηματικές και πολιτικές επιδιώξεις, που απροκάλυπτα πλέον έρχονται σε κάθετη αντίθεση, με τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.      

Αλλιώς οι ακτές, που είναι ήδη δραματικά υποβαθμισμένες, θα έχουν ως προοπτική, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Τέλος, ο Νίκος Παπαναστάσης δήλωσε, πως το ΚΚΕ, όπως έκανε μέχρι σήμερα έτσι θα συνεχίσει να κάνει, με μεγαλύτερη ένταση, αποκαλύπτοντας τις στενές σχέσεις κράτους και επιχειρηματιών, που στον πυρήνα τους έχουν κυρίαρχο στοιχείο, τη χωρίς μέτρο κερδοφορία, με κάθε τρόπο και οποιαδήποτε συνέπεια για το λαό. Έχοντας σταθερό σύμμαχο την κυβερνητική ανοχή, σε συνθήκες που διακυβεύεται άμεσα η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η τελική κατάληξη του αγώνα για την αποτροπή της χωροθέτησης της ΠΟΑΥ, το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στους κατοίκους της περιοχής ότι δεν θα σταματήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία κάθε λαϊκής αγωνιστικής κίνησης, για την αποτροπή, της ακόμη μεγαλύτερης υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της υγείας χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, στον βωμό της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματιών.

3 σχόλια:

  1. Την καλύτερη τοποθέτηση σύμφωνα με το δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα την έκανε ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που υποστήριξε ότι το θέμα δημιουργείται από ορισμένα άτομα που ζουν στην Αθήνα. Αυτός ο τύπος λέτε να κάνει μπάνιο στην θάλασσα ή μήπως δεν ξέρει καν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άστον να λέει. να μαθαίνει ο κοσμος τι εστί σοσιαλισμός.

      Διαγραφή
    2. δηλαδή φιλελευθερος/δημοκρατικός σοσιαλισμός.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο