Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "Δεν συμμετέχω στην ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης. Πάρτε μέτρα για να μην πούμε το νερό νεράκι".

 

 ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

09-12-2020
 

Αγαπητοί Συνδημότες.


Ξεκινάμε, απαντώντας στο ερώτημα. Τι είναι η Επιτροπή  Διαβούλευσης.  Παρακάτω είναι η απάντηση από  απόσπασμα  του άρθρου  78 του νόμου 4555/2018.  
 
Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίαση της.
ε) Μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος.
στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
3. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο είτε από τους φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με τις περ. α’ έως θ’ της παρ. 1 είτε από το 50% συν έναν από τους δημότες που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με την περ. ι’ της παρ. 1.

Μετά από αίτηση μου ορίστηκα μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ως εκπρόσωπος των Δημοτών. Η συμμετοχή μου είναι εθελοντική και χωρίς καμία αποζημίωση.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Διαβούλευσης κ Στούπας Θεόδωρος  συγκάλεσε την επιτροπή  τρείς φορές από την 01-09-2029 δηλ τη τρέχουσα δημοτική περίοδο.  Τη πρώτη φορά το Δεκέμβριο  του 2019 χωρίς να δώσει  ως όφειλε,  στα μέλη της εισηγήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα  και το Προϋπολογισμό του 2020. Μετά από αναφορά καταγγελία μου  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  αναγκάστηκε να συγκαλέσει ξανά την  Επιτροπή το Γενάρη του 2020.   Στη συνεδρίαση αυτή  κατέθεσα τις προτάσεις μου ,  τους είπα  ανάμεσα στα άλλα και  τα εξής.
1)     Ο Δήμος ουδέποτε από το 2016 και μετά - όπως ο νόμος ορίζει – ουδέποτε δημιούργησε  μητρώο υποψηφίων εργοληπτών και μελετητών. Είναι η παράγραφος 5 του άρθρου 118 του ν 4412. Το αντιμετώπισαν με περισσή αλαζονεία.
Μάλιστα φέτος  έφτασαν σε σημείο, να απαντήσουν στους αρμόδιους, δεν κρίναμε σκόπιμο να δημιουργήσουμε το μητρώο υποψηφίων εργοληπτών και μελετητών.   Δεν προχωρώ παρακάτω για λόγους δεοντολογίας. Το θέμα βρίσκεται σε διοικητική διερεύνηση. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
2)    Τους  ρώτησα  στο  Τεχνικό Πρόγραμμα  γιατί δεν υπάρχουν  σε έργα   οι ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ του Δήμου  ; Μου απάντησε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπαίνουν οι ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ του Δήμου.  Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει ( βλέπε από Διαύγεια την ΑΔΑ.  ΩΟΠΜΩ6Ζ-Σ9Υ) .
Ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου   πήρα τη παρακάτω πρόσκληση.
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Άρθρο 76 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το  άρθρο 78 του Ν.4555/18 ).
Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα γίνει ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικά), στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. &
ώρα λήξης την 13:00 μ.μ., για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας σύμφωνα με:
α) τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 78
του Ν. 4555/2018, β) το άρθρο 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020 (Α΄76) και γ) την υπ’ αριθ.426/77233/13.11.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4), για διατύπωση γνώμης στα παρακάτω 2 θέματα:
1.- Συζήτηση - κατάθεση προτάσεων σχετικά με Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας έτους 2021.
2.- Συζήτηση - προτάσεις επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οικονομικού έτους 2021 (άρθρο 76 παρ.3 Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το  άρθρο 78 του Ν.4555/18).
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί “δια περιφοράς” την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 κατά τις ίδιες ώρες 11:00 έως 13:00 μ.μ..
Επισημαίνεται ότι ο τρόπος αποστολής των προτάσεων- απόψεων και της ψήφου σας είναι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο hr.aktvon@1258.syzefxis.gov.gr και μέσω τηλεφωνικής κλίσης στο 2643360116-117 κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης.
 Διαβούλευση σημαίνει συζήτηση, κατάθεση προτάσεων.  Δια περιφοράς συνεδρίαση σημαίνει το κάθε  μέλος της Επιτροπής   τοποθετείται με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ  στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.
Φυσικά και δεν θα συμμετέχω  ΠΟΤΕ στην δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  με τόσα σοβαρά θέματα. Στην δια περιφοράς συνεδρίαση  δηλώνω ΑΠΩΝ.
Αγαπητοί   Αναγνώστες
Είμαι υποχρεωμένος να  σας ενημερώσω  για τις θέσεις μου  για το  τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό του 2021.   Τα παραπάνω σημαίνουν με λίγα λόγια έσοδα και έξοδα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1)     Ανοιχτή και δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ  με θέμα , Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας.  Τέτοια συνεδρίαση δεν έχει γίνει ποτέ επί Δημαρχίας του κ Αποστολάκη.
2)    Πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων  σε όλο το Δήμο.  Εκτός από αυτή της Πογωνιάς δεν έχει γίνει καμία άλλη.
3)    Πραγματοποίηση της ανοιχτής συνεδρίασης του ΔΣ με θέμα  λογοδοσία  Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής.
4)    Να καλέσει ο Δήμος τους Δημότες να προβούν σε άμεση ρύθμιση των οφειλών τους. Όσοι δεν προσέλθουν να στερηθούν ΑΜΕΣΩΣ  κάθε υπηρεσίας που απολαμβάνουν από το Δήμο.  Όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις  να στερηθούν ΑΜΕΣΩΣ κάθε υπηρεσίας που απολαμβάνουν σπό το Δήμο. Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των τσαμπατζήδων. Διαφορετικά υπάρχει πολιτική συναλλαγή σε  βάρος των συνεπών στις υποχρεώσεις τους. 
5)    Αν είναι αλήθεια ότι μόνο στη πόλη της Κατούνας ( όχι σε ολόκληρο τον πρώην Δήμο Μεδεώνος) , έχουν να μοιραστούν λογαριασμοί από το τέλος του 2018, τότε κάποιοι πρέπει να απολογηθούν. Ρωτάω είναι αλήθεια ή όχι;
6)    Κάποιοι δεν τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το Δήμο. Εννοώ κάποιους ( όχι όλοι) στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι προς εκμετάλλευση. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν.
7)    Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου στο Δήμο μας είναι η υδροδότηση   Παλαίρου- Πογωνιάς, Στενού, Βαρκού και ευρύτερης περιοχής. Παρά τα θετικά μέτρα που επέβαλλαν η Λαϊκή Συνέλευση στη Πογωνιά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Αν πέρυσι το καλοκαίρι λειτουργούσαν οι τουριστικές μονάδες  της περιοχής κανονικά θα λέγαμε το νερό νεράκι. Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη ανοικοδόμηση στη περιοχή  και το σφράγισμα της γεώτρησης στο Στενό   οδηγεί στην υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.  Τρέξτε γρήγορα για την ολοκλήρωση της υδροδότησης της περιοχής από το Μοναστηράκι. Υπάρχει μελέτη που αποδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες νερού.
8)    Για να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής Παλαίρου- Πογωνιάς σε σκουπιδότοπο  προτείνω τη ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ  ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Πολιτική βούληση υπάρχει από τα ΟΛΑ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;
9)    Παράκαμψη  Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και Παλαίρου.
10)  Δημιουργία διασταύρωσης  ασφαλείας στη θέση Τεκές στο δρόμο  προς Λευκάδα.
11) Κουκομίτσα- Σάλτινη  δεν ενοικιάζονται, δεν παραχωρούνται, δεν ενοικιάζονται. 
12) Δημιουργία Δημοτικού ξενώνα στο Μοναστηράκι και σωστές παρεμβάσεις ώστε μαζί με το Θύρρειο να γίνουν το κέντρο του χειμερινού τουρισμού στο Δήμο.
13)  Ανάδειξη και αξιοποίηση του υδάτινου θησαυρού στο υδατόρεμα στο Μοναστηράκι.
14)  Προτείνω την εσωτερική οδική σύνδεση Μοναστηράκι- Παλαίρου.
15) Ανάδειξη των κάστρων Βόνιτσας, Κεχροπούλας, Στέρνας, Πλαγιάς, Περατιάς και αλλού. Αξιοποίηση του Μουσείου στο Θύρρειο.
16) Μετατροπή της αίθουσας του Λαίς σε αίθουσα συνεδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των επιτροπών με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων από το διαδίκτυο.
17)Μετατροπή του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου της Βόνιτσας σε πολυχώρο πολιτισμού, εκθέσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων.
18) Να λειτουργήσουν τα σφαγεία Κατούνας και τα λουτρά Τρύφου ως Δημοτικές Επιχειρήσεις με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό.
19) Να δημιουργηθεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης .
20) Άρδευση όλων των κάμπων του Δήμου.
21) Συντήρηση στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στη Πάλαιρο που καταρρέει με παράλληλη συντήρηση του δρόμου πρόσβασης.
22)Να ενταχθεί ο Δήμος σε προγράμματα ανάδειξης των ορεινών όγκων.
23) Να ενταχθεί ο Δήμος σε πρόγραμμα δημιουργίας σταθμών ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων.
24)Δημιουργία γηπέδων διαστάσεων 5Χ5 σε όλα τα χωριά του Δήμου.
25) Δημιουργία ομβοδεξαμενών σε όλο το Δήμο.
26) Αυτή η αθλιότητα που ονομάζεται Πάρκο στη Πάλαιρο βορειανατολικά του γηπέδου πότε θα σταματήσει; Δεν συγκινεί κανέναν;
27)Σταμάτημα των  πανάκριβων απευθείας αναθέσεων και διεξαγωγή αδιάβλητων διαγωνισμών.
28) Σταμάτημα της ονομασίας κατασκευής έργων σε συντηρήσεις.
29) Να σταματήσει άμεσα η κάθε παρέμβαση σε αλλαγές μελετών κάθε έργου που έχει δημοπρατηθεί.
30) Η μαρίνα στη Πάλαιρο πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
31) Να καθαριστεί το ρέμα από τη θέση Μάρμαρα στη Πογωνιά μέχρι τη ξερολίμνη. Να δημιουργηθεί το γεφύρι στη θέση Βερνίκος στη Πογωνιά.
32)Η αξιοποίηση σε όλα τα χωριά των εγκαταλειμμένων πρώην αποθηκών των γεωργικών συνεταιρισμών.
33)Στο προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει μόνο το ποσό των 1.500 ευρώ από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Είναι απαραίτητο να μπουν στο τεχνικό πρόγραμμα  όλο το ποσό από τους ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
34)Το ποσό που δαπανάται στο Δήμο σε καύσιμα  για τη κίνηση των αυτοκινήτων είναι πολύ μεγάλο και δεν δικαιολογείται δεδομένου τα έργα με αυτεπιστασία είναι πολύ λίγα και η συγκέντρωση των σκουπιδιών εκτός από Βόνιτσα και Παλιάμπελα  έχει δοθεί σε ιδιώτες. Εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός 46 των ασφαλισμένων αυτοκινήτων του Δήμου το έτος  2019. Πολιτικά είναι απαράδεκτο ο Αντιδήμαρχος να έχει τη δυνατότητα να οδηγεί κατ΄ εξαίρεση  το φορτηγό του Δήμου. Όλα αυτά οφείλει η Αντιπολίτευση να ζητήσει να τεθούν σε συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.
 
Αυτή είναι η εισήγηση που θα έκανα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, αν γινόταν δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη.
Για να μην υπάρξει παρερμηνεία   ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, αν η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  γίνει δια περιφοράς.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Τέτοιες πολιτικές ενέργειες   του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του Αρχής δεν συμβάλλουν στη διαφάνεια .  Φοβάται η Δημοτική Αρχή το διάλογο.  Τρέμει την πολιτική αντιπαράθεση. 
Τρανή απόδειξη είναι τα παραπάνω και ότι ουδέποτε από το 2014 και μετά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ την ειδική ανοιχτή συνεδρίαση του  ΔΣ  με θέμα ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΣ. 
Καλώ τα  μέλη της Επιτροπής  Διαβούλευσης  να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΙΡΑΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ερωτώ τον Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους  τα μεγάλης έκτασης μπαζώματα που έγιναν  στη περιοχή Ιβαράκια Πογωνιάς και στη περιοχή ποταμάκι Παλαίρου με ποιες αποφάσεις και ποιού οργάνου του Δήμου έγιναν; 

Πήραν μέρος μηχανήματα του Δήμου;   

Αν ναι , ποιος υπέγραψε τις εντολές κίνησης τους; Συντάχθηκε μελέτη και από ποιους; 

Ποιοί βεβαίωσαν τη καλή εκτέλεση; Ποιος ο Προϋπολογισμός των έργων; 

Οι Πρόεδροι Παλαίρου και Πογωνιάς έλαβαν γνώση, έπραξαν τα προβλεπόμενα; 

Η Αντιπολίτευση δεν αντιλήφθηκε τόσο καιρό τι γίνεται στη περιοχή;

6 σχόλια:

  1. Τόση αμάθεια, τόση βλακεία. Είπαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης να συνεδριάσει δια περιφοράς. Δυστυχώς αυτούς ψηφίζει ο κόσμος. Κουβέντα, διάλογος , συζήτηση σημαίνει διαβούλευση. Ρωτήστε κανένα ειδικό. Μάθετε Ελληνικά. Εκτός από τις απευθείας αναθέσεις, το ρουσφέτι, τη κονόμα, την ανομία δεν ξέρετε τίποτε άλλο. Σωστά δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης σε δια περιφοράς συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kάποιοι έθεσαν το χέρι στο Ευαγγέλιο και κατέθεσαν ότι ο Τριαντακωνσταντής ουδέποτε υπέβαλλε τόσα χρόνια καμία πρόταση στο Δήμο. Κυκλοφορούν και δεν ντρέπονται. Οι δύο από αυτούς σίγουρα συμμετέχουν στη κονομισιά από το Δήμο. Αλλά όλα εδώ πληρώνονται. Εδώ είναι ο Παράδεισος, εδώ και η Κόλαση. Βέβαια εντολές από το υπόγειο πήραν. Κατάλαβες Τάκη Βίτσα με ποιους κάθεσαι και νομίζεις ότι διοικείς; Από το γνωστό υπόγειο , τη Τεχν Υπηρεσία( δύο-τρεις) και από εξωθεσμικούς παράγοντες ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Οι υπόλοιποι απλά υπογράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νταλίκες μεταφέρουν λιπάσματα για τα γήπεδα και τα ατέλειωτα πάρκα , φορτηγά ξεφορτώνουν χαρτί για φωτοτυπίες και γραφική ύλη, καράβια ξεφορτώνουν οικοδομικά υλικά, ηλεκτρολογικό και υδραυλικό υλικό. Η διαπλοκή, η διαφθορά ζουν και βασιλεύουν. Κάποιοι ανεπάγγελτοι όχι ζουν αλλά και πλουτίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσοι πτυχιούχοι στο Δημοτικό Συμβούλιο , γιατί σας ξευτελίζουν δύο αγράμματοι; Γιατί δεν αντιδράτε; Επιτροπή Διαβούλευσης δια περιφοράς. Θα μείνει ως ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήρε 15.000 ευρώ ακόμα ο γαμπρός του ενάρετου Θεόδ!ρο@ με απευθείας ανάθεση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στη ΔΕ Μεδεώνος. Υπάρχει αντίρρηση ή απορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι Λευκαδίτες τώρα ψάχνουν να βρούνε γη που υποτίθεται θα φτιάξουν το εργοστάσιο ΜΟΠΑΚ. Τα Πολιτικά ρετάλια τα δικά μας , κοροϊδεύοντας τους Δημότες , πήραν τα σκουπίδια τους χωρίς επεξεργασία. Δεν κάνουν καμία ενέργεια για ΧΥΤΥ. Το όλο μυστικό είναι. 14 ευρώ το τόνο πληρώνει ο Δήμος Αγρινίου στην εταιρεία στο ΧΥΤΑ Στράτου, εμείς πληρώνουμε στην εταιρεία στο ΧΥΤΑ Ζαβέρδας 37,90 ευρώ. Οποίος δεν κατέλαβε ας ρωτήσει Αποστολάκη, Τσακάλη, Κασόλα, Στούπα, Κατσαμπίρη. Αυτοί ξέρουν. Εδώ που ήρθαν τα πράγματα, η πρόταση για Τοπικό Δημοψήφισμα θα σώσει τη περιοχή να μην γίνει σκουπιδότος. Τα υπόλοιπα είναι κοκορομαχίες συγκάλυψης ευθυνών και παντελονιασμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο