Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τα 4 πρώτα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τον COVID- SARS 19


Σε διαδικασία για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων για τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Υγείας . Από όλες τις προβλέψεις και τις ενημερώσεις γνωρίζουμε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού στην Ελλάδα.....

Ο εμβολιασμός αρχικά των υγειονομικών, των αστυνομικών , των ηλικιωμένων όπως και των ευπαθών ομάδων - ανθρώπων υψηλού κινδύνου είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορέσουμε να φύγουμε από την λαίλαπα του COVID- Sars 19 . 

Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ορίστηκαν και θα λειτουργήσουν αρχικά 4 εμβολιαστικά κέντρα . 

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα στηθούν στο Κ.Υ. Βόνιτσας , στο Κ.Υ. Κατούνας , στο Π.Ι. Παλαίρου και στο Π.Ι. Πλαγιάς. Εμβολιασμοί θα γίνονται καθημερινά στα Κ.Υ. ( πιθανώς και Σάββατο ) και συγκεκριμένες ημέρες στα Περιφερειακά Ιατρεία. Σε κάθε κέντρο θα υπάρχει γιατρός και νοσηλεύτρια για να εξυπηρετήσουν όσους θα πρέπει αρχικά να εμβολιαστούν . 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα είναι αρωγός και θα δώσει όποια βοήθεια χρειαστεί και ζητηθεί στο ιατρικό προσωπικό . 

Επίσης θα εξυπηρετήσει όλους όσους θελήσουν να εμβολιαστούν . Σημαντική βοήθεια θα δοθεί σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα εγγραφής ,όπως την εγγραφή τους στο μητρώο εμβολιασμού , στην άϋλη συνταγογράφηση , αλλά ακόμη και όταν δυσκολεύονται στην αποστολή sms 

Σε συνεννόηση με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου και την 6Η ΥΠΕ θα λειτουργήσει επιπλέον τηλεφωνικό κέντρο για προγραμματισμό τηλεφωνικού ραντεβού για τους συμπολίτες μας που δεν θα έχουν την δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας gov.gr η της πλατφόρμα emvolio.gov.gr, 

To εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον ιό και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Ο καθένας μας θα πρέπει να “βάλει πλάτη” ώστε να τελειώσουμε με την επιδημία. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας, να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, να φιλιόμαστε και να ταξιδεύουμε, χρειάζεται ομαδική δράση. 

Σημειωτέον ότι όλοι οι επιστήμονες δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, γιατί είναι διαφορετική η εξέλιξη ενός παθογόνου σε έναν εμβολιασμένο πλανήτη. 

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα μας παρέχουν προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι θα απολαύσουμε τις αγκαλιές και τις γιορτές που τώρα στερούμαστε. 

Ακόμη και αν ο ιός μεταλλαχθεί, τα εμβόλια, χάρη στις νέες τεχνολογίες, εύκολα θα προσαρμοστούν στις μεταλλάξεις και θα παραμείνουν αποτελεσματικά. 

Ο Πρόεδρος 
του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης 
Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 
Παντελής Αποστολάκης 

11 σχόλια:

  1. Το Μοναστηράκι που έχει Π.Ι πάλι απέξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ""Ακόμη και αν ο ιός μεταλλαχθεί, τα εμβόλια, χάρη στις νέες τεχνολογίες, εύκολα θα προσαρμοστούν στις μεταλλάξεις και θα παραμείνουν αποτελεσματικά.""

    Αυτός που το έγραψε αυτό ,πάει κατευθείαν για νόμπελ ιατρικής ,όλοι οι προηγούμενοι που το πήραν να το επιστρέψουν και να σχίσουν τα πτυχία τους ,τι έγραψε ο άνθρωπος ρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βασικά της βιολογίας τα γνωρίζετε; Ακόμη και στο απλοϊκό βιβλίο της Γ΄ ΛΥΚΕΊΟΥ (ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)υπάρχει ο ορισμός του εμβολίου και η λειτουργία του, πουθενά δεν αναφέρει έγχυση m-RNA στον οργανισμό. Για αυτούς που τελειώσαμε έστω και μια πανεπιστημιακη σχολή με μαθήματα βιολογίας και βιοχημείας το m-RΝΑ έχει άλλο ρόλο βλέπε "ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ"(Ιατρικές εκδόσεις ΛΙΤΣΑΣ)κατά τα άλλα περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε τις σαχλαμάρες με το βιβλίο της Γ Λυκείου ,αφού αυτό έχει ως δεδομένα προηγούμενα περασμένης δεκαετίας .
    Έμαθες και εσύ το m-RNA ,που λες πως τελείωσες κάποια Πανεπιστημιακή σχολή ,αλλά αγνοείς τελείως λαϊκιστή της πεντάρας τις προόδους της Μοριακής Βιολογίας και της σύγχρονης Γενετικής Μηχανικής .Κρείττον του λαλείν το σιγάν ,που θα μας πεις κατά τα άλλα περαστικά μας βρε βλαχαδερό .
    Αυτά τα λίγα από έναν γνώστη του θέματος με Διδακτορικό στην Ανοσολογία .
    Αν ήταν δυνατόν από αύριο να άρχιζε ο εμβολιασμός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρε Πάντ. Αποσταλάκη καλές μπορεί να είναι οι προθέσεις σου.
    Ομως εσύ τι είσαι. είσαι Γιατρός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόεδρε Πάντ. Αποστολάκη καλές μπορεί να είναι οι προθέσεις σου.
    Ομως εσύ τι είσαι. είσαι Γιατρός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και επειδη ξερεις τον ρόλο , διάδωσέ τον και μήν τον κρύβεις!!
    Τίποτα δέν θα είναι όπως πρίν. Και άμα δείτε εγγόνια, γράψτε μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μεγαλε ασχετε 8.48 γιατρος δεν είναι αλλά από τις τα 18 του με τις σπουδές του μέχρι σήμερα με την εργασία του με θέματα υγείας και φαρμάκων ασχολείται . Γνώμη και άποψη για θέματα διαχείρισης κρίσεων υγείας έχει καλύτερα και από πολλούς γιατρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλ όποιος κουβάλάει κιβώτια με φάρμακα? είναι και Γιατρός ?
      πλάκα μας κάνεις ή σοβαρολογείς.

      Διαγραφή
  9. προς 8;39 Αναγνωρίζω ότι ο ιός είναι σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα για τις ευπαθείς ομάδες και δεν πρέπει να παίζουμε άλλα ο λόγος που εκφερεις δείχνει ότι βλέπεις τους ανθρώπους ως πειραματόζωα. Ναι είμαι βλαχαδερό με την έννοια ότι ενώ οι δικοί μου είχαν πρόβατα και καπνά (μέσα στα οποία μεγάλωσα) εγώ κατάφερα να σπουδάσω και κάτι παραπάνω, σε αντίθεση με σένα που μπορεί να είσαι αριστοκράτης και δεν δέχεσαι αντίθετη άποψη αλλά θεωρείς όλους τους άλλους κατώτερα όντα. Ακόλουθα τον κάθε Τσιορδα και Μαγιορκινη ενώ εγώ παρακολουθώ ( δεν ακολουθώ) άλλους όπως τον Ιωαννιδη και τον Κουβελα. Αν όντως έχεις σχέση με την ανοσολογία σίγουρα προπτυχιακά θα είχες στην σχολή σου την "ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ" ξανάριξε μια ματιά , η επανάληψη είναι καλή. Όσο για την Γενετική Μηχανική , ναι εκεί παίζει το παρόν "εμβόλιο" (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον άνθρωπο όταν δεν έχεις επαρκεί κλινικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου ) και δεν έχει καμιά σχέση με το εμβόλιο. Αλήθεια γιατί ακόμη εδώ και 36 χρονιά δεν έχουν βρει το εμβόλιο για το AIDS που είναι 100% θανατηφόρος; Μήπως γινόμαστε πειραματόζωα για να τα πιάνουν κάποιοι;Λέω μήπως. Ο Τσιορδας και ο Γκοτζαμανης δεν ήταν πάλι αυτοί με τα εμβόλια του Αβραμόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουμε εδω πολλα πειραματοζωα στη βονιτσα και περιξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο