Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΜέΡΑ25: Covid 19 – Προπαγάνδα ολοκληρωτικού καθεστώτος και ευκαιρία πλουτισμού.

 
     Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο πια να κρύβεται. Οι υγειονομικοί και οι πολίτες δίνουν τη μάχη της πανδημίας αβοήθητοι και μέσα στο σκοτάδι.
Η πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία υπαγορεύεται μόνο από δύο αρχές:
Επικοινωνιακή διαχείριση σε επίπεδο προπαγάνδας ολοκληρωτικού καθεστώτος και ευκαιρία πλουτισμού για ιδιωτικές εταιρείες.
Το σχέδιό τους είναι τελικά απλό. Καραντίνα – σουρωτήρι και εμπόριο ελπίδας μέχρι το εμβόλιο. Τίποτε άλλο.
-ούτε μέτρα τηρούνται στους μαζικούς χώρους εργασίας,
-ούτε οι άνθρωποι του μεροκάματου προστατεύονται (χιλιάδες δεν μπορούν να σταματήσουν τη δουλειά, ενώ υποψιάζονται ότι μπορεί να νοσούν, γιατί δε θα τους βοηθήσει κανείς να επιβιώσουν),
-ούτε ο κόσμος έχει άλλη επιλογή από το να στοιβάζεται στα λιγοστά μέσα μαζικής μεταφοράς. Η καραντίνα δεν επιτελεί το ρόλο της, καθώς
Το κυριότερο: τα τεστ και η ιχνηλάτηση είναι μόνο προσχηματικά.
Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των μελών της επιτροπής, τα δεδομένα λείπουν ή έρχονται με καθυστέρηση και υπάρχουν παρεμβάσεις ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης, ή την εξυπηρέτηση ιδιωτικών εταιρειών. Δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το απαραίτητο δίκτυο μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης για τον πραγματικό έλεγχο της εξάπλωσης.
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε κατάσταση διάλυσης, με υποστελεχωμένα κέντρα υγείας.
Ο φόρτος μεταφέρεται σε τεράστιο βαθμό στα νοσοκομεία, καθώς λείπει η στοχευμένη φροντίδα και εξατομίκευση που μόνο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορούσε να δώσει.
Τα νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ελλείψεις σε κλίνες και κυρίως τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Γιατροί και νοσηλευτές που δουλεύουν εξαντλητικά και χωρίς άδειες, χωρίς όλα τα απαραίτητα υλικά. Διαλογή ασθενών καθώς το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Με 100 νεκρούς κάθε μέρα, το άλλοθι της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το εμβόλιο που έρχεται. Σαφώς θα είναι χρήσιμο, σαφώς η κυβέρνηση δε θα έχει καμία συνεισφορά σε αυτό, σαφώς όμως μέχρι τότε δεν δεχόμαστε την εγκληματική αδράνεια. Αν μέχρι τότε συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα έχουμε θρηνήσει ακόμα χιλιάδες νεκρούς που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει.
Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, οι πολίτες και εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε από την αρχή της πανδημίας προτείνει, προειδοποιήσει, φωνάξει, απαιτήσει, όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η καταστροφή:
-Μέτρα προφύλαξης και Μαζικά τεστ για τον έλεγχο της εξάπλωσης.
-Στελέχωση και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αδιαφορία, φίμωση, φτηνή προπαγάνδα. Με την κατάσταση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, να έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η στάση τους είναι εγκληματική και ως τέτοια την καταγγέλλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο