Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ομιλία Θάνου Μωραΐτη για τον Προϋπολογισμό 2021


Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση έφερε έναν Προϋπολογισμό που είναι η μέγκενη της οικονομίας και της κοινωνίας. Ένα Βατερλώ για τη μεσαία τάξη.....
Διαβάστε περισσότερα »
Με πολιτικό οπορτουνισμό διαχειρίζεται την πανδημία, την οικονομία και την εθνικά μας συμφέροντα.»«Μέγκενη της κοινωνίας και της οικονομίας» χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον Προϋπολογισμό 2021 στην ομιλία του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης. 

«Είναι αντίστοιχος με τις πολιτικές σας, πιστός στη γιαλαντζί νεοφιλελεύθερη οικονομία, που ρουφά από το δημόσιο, και αναντίστοιχος με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες», ανέφερε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι, με αυτόν τον Προϋπολογισμό, το κυβερνών κόμμα «βάζει τη χώρα σε μια περιπέτεια δίχως τέλος, εν μέσω πανδημίας», αλλά και «την φέρνει σε πρωτοφανές αδιέξοδο». 

«Πάνω στις στάχτες της ήδη ρημαγμένης οικονομίας, που οδηγήσατε σε διψήφια ύφεση, μοιράσατε ψίχουλα στους πολλούς, βολέψατε με πακτωλό χρημάτων τους κολλητούς και φτιάξατε ένα πλαίσιο αδιαφανών αναθέσεων, για να προχωρά η δουλειά», είπε. 

«Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση επαίτη των χρηματοδοτικών της εργαλείων και κάθε εμπορική επιχείρηση της γειτονιάς πειραματόζωο των σχεδιασμών της, μία τους άνοιγε, μία τους έκλεινε και τώρα τους κάνει και click away», είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως «τους ρίχνει στον ίδιο κουβά των μεγαλοσυστημάτων παραγγελιών, αγορών και ταχυμεταφορών, για να κλείσουν οριστικά και όσοι άντεξαν μέχρι σήμερα». 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αγρότες, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «άφησε, τόσο τους ίδιους, όσο και τις αγροτικές επιχειρήσεις εκτεθειμένες στην τεράστια χασούρα των αδιάθετων προϊόντων». 

Παράλληλα, την έψεξε ότι, «με τον ίδιο τρόπο που πρόδωσε την μεσαία τάξη, έτσι άδειασε και τους υπερ-πατριώτες της φακής», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτικό οπορτουνισμό» και «πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα». 

Ο κ. Μωραΐτης, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε πως «κατάφερε να κάνει την τουρκική προκλητικότητα τη μόνη κανονικότητα», να «γίνει ο περίγελος του Ερντογάν», αλλά και «να φέρει τη μεγαλύτερη ήττα για τη χώρα». 

Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό για τον Αθλητισμό, τον χαρακτήρισε «πενιχρό» και δεν παρέλειψε να πει ότι η Κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει μια ζοφερή πραγματικότητα για το αθλητικό κίνημα της χώρας». 

Μάλιστα, όπως δήλωσε, «από τον περασμένο Μάρτιο, ο Αθλητισμός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, αλλά ο αρμόδιος Υφυπουργός μάλλον ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν». 

«Μια ολόκληρη αθλητική γενιά οδεύει προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Η χώρα θα απολέσει μια ολόκληρη γενιά αθλητικών ταλέντων», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης. 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν αλλάζει πορεία, αλλά συνεχίζει στο αποτυχημένο της μοντέλο, υπηρετώντας το μεταπρατικό κεφάλαιο και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα». 

«Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στις δυνάμεις της παραγωγής, στις δυνάμεις που καινοτομούν, που τολμούν και παλεύουν να σταθούν όρθιες σε αυτή την κρίση. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο