Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Ιερώνυμου με Θεοδωρικάκο: 1.000 προσλήψεις ανέργων σε Μητροπόλεις.

     Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος παραβρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις προσλήψεις, για 8 μήνες, 1000 ανέργων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Απευθυνόμενος στη ΔΙΣ, ο υπουργός επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής κατά την περίοδο της πανδημίας.
«Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό η ελληνική κοινωνία να δράσει τόσο οργανωμένα αν δεν υπήρχε η κρίσιμη και υπεύθυνη, καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, εσάς προσωπικά, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, όλων των ιερέων.  
Όλοι οι χριστιανοί τιμούμε ιδιαιτέρως τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος που, επαναλαμβάνω, υπήρξε εξαιρετική, υπεύθυνη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη. Κι έτσι όλοι οι Έλληνες πιστοί στη θρησκεία μας καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Ιερώνυμος, υπό την προεδρία του οποίου συνεδρίασε η ΔΙΣ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των κοιμητηρίων τονίζοντας πως υπάρχουν δήμαρχοι που θέλουν να κατασχέσουν ακόμη και το παγκάρι των κοιμητηριακών ναών. Για το θέμα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί σύσκεψη εκπροσώπων της Εκκλησίας, της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να αναζητηθεί μία οριστική λύση.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα των Μητροπόλεων στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη στην εφαρμογή του προγράμματος σίτισης περισσοτέρων από 60.000 συνανθρώπων μας που είχαν ανάγκη. «Η δική σας βοήθεια ήταν πολύτιμη ώστε να γίνει πράξη αυτό το Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε. Ως αναμνηστικό της συνάντησης, ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε στον υπουργό μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή: cnn.gr
 Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο