Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Παναγιώτης Ραφαήλ: Έγινε το θαύμα! Στέκεται όρθιος μόνος του

   Ευχάριστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του.   Ο μικρός Παναγιώτης είχε ταξιδέψει μέχρι την Αμερική, όπου υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία και λίγους μήνες μετά την επιστροφή του από τη Βοστώνη, στη Χαλκίδα, μπορεί να στέκεται στα πόδια του χωρίς βοήθεια. «Δόξα τω Θεώ όλα έχουν πάει καλά, ο μικρός έλαβε τη θεραπεία έχουμε δει μεγάλη βελτίωση κυρίως στο αναπνευστικό κομμάτι που εκεί υστερούσαμε περισσότερο, και έχουμε μέλλον μπροστά μας.
Ακολουθούμε ειδική αγωγή, φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, αλλά όταν υπάρχει αποτέλεσμα δεν μας πειράζει, όλα πάνε καλά. Είναι Χαλκίδα, είναι στο σπίτι, έχει ξεκινήσει και ξεπορτίζει, τον βγάζουμε έξω στη παραλία και αύριο θα τον πάμε για το πρώτο του μπανάκι.

Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο, την Χαλκίδα, η τοπική κοινωνία μας στήριξε πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους, και εσάς που ασχοληθήκατε με το θέμα σε εποχές που δεν ασχολούνταν κανένας.   Το παιδί πήρε την θεραπεία του και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει επαναληπτική δόση, η γονιδιακή θεραπεία είναι μία ένεση και τελείωσε. Υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση. Εμείς έχουμε ένα παιδάκι που στέκεται όρθιο και έχει γίνει αυτόνομος, παίζει με τα παιχνιδάκια του μόνος του στο δωμάτιο του, του έχουμε πάρει και αμαξίδιο που κινείται μόνος του, ανοίγει ντουλάπια, κάνει σκανταλιές, πηγαίνει μόνος του στο δωμάτιο του, στη κουζίνα, στο σαλόνι. Μιλάμε για πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει.
Είναι θαύμα! Μιλάμε για μία πάθηση που σε καθηλώνει στο κρεβάτι, δεν μιλάμε για μία πάθηση που απλά δεν περπατάς. Έχεις αναπνευστικά προβλήματα, δεν μπορείς να στηρίξεις το κεφάλι και να σηκώσεις τα χεράκια σου. Δόξα το Θεό πήγαν καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα…», ανέφερε ο πατέρας του, Γιώργος Γλωσσιώτης, στο eviazoom.
Ο Παναγιώτης Ραφαήλ πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία και μέσα από παράλληλες δράσεις και κινητοποιήσεις, συγκεντρώθηκαν μέσα σε έναν μήνα πάνω από 3,68 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο του ποσού που απαιτείται για τη μετάβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστώνη και τη λήψη της θεραπείας Zolgensma.


πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο