Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού


Τιμητική ημέρα για το σύλλογό μας η Τρίτη 23/6/2020 καθώς τα γραφεία του συλλόγου μας στο χαλίκι Αιτωλικού επισκέφτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας.

Τον κύριο Τσίπρα στην περιοδεία του στο Μεσολόγγι  συνόδευσαν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου. Καθώς και  οι βουλευτές του νομού  Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος
Στη δίωρη περίπου συζήτηση που ακολούθησε παρουσία αρκετών ελαιοπαραγωγών  έγινε μία μικρή αναφορά  στο σύλλογό μας και στις δραστηριότητες του οι οποίες είναι όλο και πιο έντονες  την τελευταία τριετία.
Αναφέραμε στον κύριο Τσίπρα  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των  ελαιοπαραγωγών όπως της διάθεσης του προϊόντος και τις πολύ χαμηλές τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή οι οποίες είναι κάτω του κόστους και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος και στους ελαιοπαραγωγούς.
Τονίσαμε επίσης την αδυναμία του ΕΛΓΑ στην εγκαίρη καταγραφή των ζημίων  και αποζημίωση των παραγωγών  από διάφορα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την παραγωγή τους .
Στη συνέχεια πήραν το λόγο ελαιοπαραγωγοί από την ομάδα ‘’Αρχαία  Ωλένια’’ οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους εποχικούς εργάτες γης κατά την διάρκεια της συγκομιδής καθώς επίσης και στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στην αγορά οι αθρόες  εισαγωγές - ελληνοποιήσεις στις ελιές Καλαμών. 
Από την πλευρά του ο κ Τσίπρας μας ανέφερε πώς μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να αποτρέψουν την καταστροφή και τη βαθιά ύφεση και πως πρέπει να στηριχθούν αυτοί που παράγουν αυτοί που μπορούν να στηρίξουν την αγορά.
Επίσης ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει ειδική ενίσχυση 120 εκατομμυρίων ευρώ για φέτος για τον κλάδο των ελαιοπαραγωγών είναι όπως είπε ένα αίτημα ρεαλιστικό μαχητό διεκδικήσιμο. 
Και ο λόγος για τον οποίον βρίσκομαι σήμερα εδώ στο χαλίκι είναι για να αναδείξω αυτό το αίτημα προς την κυβέρνηση η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε προσπαθεί να στρίψει δια του αρραβώνος.

ΕΚ  ΤΟΥ   ΔΣ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο