Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νηρέα


Στο συσκευαστήριο της επιχείρησης στη θέση «Τσαπουρνιά»
 Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Τετάρτη 1η Ιουλίου αποφάσισε να προχωρήσει το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Νηρέα, διαμαρτυρόμενο για τις 32 απολύσεις φυλάκων από την εταιρεία, ζητώντας παράλληλα τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της επιχείρησης καθώς και του πολιτικού κόσμου.....

 Αναλυτικά:

“Το  Δ.Σ. του Σωματείου μας σε συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιούνη και ώρα  7:00 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο Αστακού,  αποφάσισε  να προχωρήσει σε 24ωρη  προειδοποιητική απεργία  την Τετάρτη  1η Ιούλη  κα απεργιακή συγκέντρωση  στις 9:30  π.μ. στο συσκευαστήριο της επιχείρησης στη θέση  «Τσαπουρνιά» .

Υλοποιώντας  την ομόφωνη απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης  στις 22 Ιούνη μετά και την αδιαλλαξία της Διοίκησης  της επιχείρησης  να συναντηθεί  με τους εκπροσώπους μας και να συζητήσουν τα αιτήματά μας, το  Διοικητικό Συμβούλιο καλεί:
Όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους της επιχείρησης ΝΗΡΕΑΣ  στην περιοχή του Αστακού  να συμβάλουν  με όλες τις δυνάμεις  για την επιτυχία της απεργίας και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών»  στην απεργιακή μας συγκέντρωση.
Όλα τα σωματεία του ΝΗΡΕΑ σε όλη τη χώρα να εκφράσουν με κάθε τρόπο  έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους  και τη συμπαράστασή τους , ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους.
Όλους τους φορείς της περιοχής  (τοπική αυτοδιοίκηση, σωματεία, σύλλογοι κ.λ.π.), να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας και να συμμετέχουν στην απεργιακή μας συγκέντρωση.
Την κυβέρνηση και τα κόμματα της βουλής  να πάρουν θέση  πάνω στις μεθοδεύσεις  της επιχείρησης  ΝΗΡΕΑΣ.
Καλούμε τη Διοίκηση της επιχείρησης:

Να ανακαλέσει την ενημερωτική  απόφασής της  προς το Δ.Σ. του σωματείου  για απολύσεις  των συναδέλφων  που  εργάζονται στη φύλαξη.
Να συζητήσουμε για υπογραφή  επιχειρησιακής  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  καθώς  επίσης και για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Το Δ.Σ. του σωματείου,  εκτιμώντας τη μέχρι τώρα δράση μας ,  είναι αισιόδοξο . Με τη συμμετοχή όλων μας, έχουμε τη δύναμη  να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Με την παραπέρα ισχυροποίηση  του σωματείου μας , την ενότητά μας  και τον αγώνα μας  μπορούμε να τα καταφέρουμε”.
agriniopress.

2 σχόλια:

  1. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Όμως ακόνη και αν δεχθεί κανείς ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η επιχείρηση πραγματικά πάει για πτώχευση και χρειάζονται για να διασωθεί θυσίες και από τους εργαζόμενους, αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις που δεν θα πλήττουν τον πυρήνα του δικαιώματος στην εργασία. Με πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων και μέσα από ένα καθαρό και έντιμο διάλογο μαζί τους. Απορώ και οργίζομαι με την κτηνώδη σκληρότητα της διοίκησης του Νηρέα, τον αυταρχισμό της και την αντιδημοκρατική και άκρως φασίζουσα άρνησή της ακόμη και να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.Γιατί προφανώς δεν είναι υποτακτικοί της. Τέτοια φαινόμενα είναι απαράδεκτα ακόμα και σε ανάπηρες δημοκρατίες. Τώρα οι φύλακες αύριο κάποιοι άλλοι. Με την αποφασιστικότητα, την ενότητα, τον αγώνα, την αλληλεγγύη και υποστήριξη των συνδικαλιστικών, αυτοδιοικητικών, πολιτικών, πολιτιστικών κ.λπ Φορέων, θα έρθει η νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο