Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Στο νοσοκομείο του Ρίου κρατούμενος απεργός πείνας που διεκδικεί τη συνέχιση των σπουδών του

     Σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και 19 ημέρες ο κρατούμενος φοιτητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Κυριαζής.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ο συνήγορός του και οι γιατροί, ο κρατούμενος έχει χάσει 10 κιλά και είναι αρκετά αδύναμος.
Για την κατάσταση του, ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, στην οποία αναφέρεται ότι ο κρατούμενος φοιτητής είναι φανερά καταβεβλημένος ενώ στηρίζεται σε σκουπόξυλο για να κινηθεί και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση:

Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου και παράλληλα φοιτεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών).
Τα προηγούμενα 24ωρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα  στο  νοσοκομείο του Ρίου, συνέπεια της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από τις  11 Ιουνίου διεκδικώντας την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αυτές τις ημέρες της αποχής από τη σίτιση έχει χάσει περίπου 10 κιλά, είναι φανερά καταβεβλημένος ενώ στηρίζεται σε σκουπόξυλο για να κινηθεί και γι αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του για εξετάσεις στο νοσοκομείο.
Ο κρατούμενος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Αντεγκληματικής Πολιτικής ζητώντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, χωρίς αποτέλεσμα, αφού -όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του- το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση, ενώ άφησε μήνυμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.
Ακριβώς όπως και στη περίπτωση του Βασίλη Δημάκη φανερώνεται με τον καλύτερο τρόπο ο “σωφρονιστικός” χαρακτήρας των φυλακών που συχνά επιστρέφει στην κοινωνία χειρότερους απ’ ότι παρέλαβε τους κρατούμενους. Έτσι και σ’ αυτή τη περίπτωση βλέπουμε τον τιμωρητικό χαρακτήρα των φυλακών αλλά και της πολιτείας που αντιμετωπίζει με απαξίωση και περιφρόνηση τους κρατούμενους. Για άλλη μια φορά βλέπουμε αυταρχικές πρακτικές που καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Ως Σ.Ι.Ε.Λ Αχαΐας, ως εκπαιδευτικοί, τασσόμαστε στο πλευρό του Αθανάσιου Κυριαζή και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες πριν να είναι αργά για την ήδη επιβαρυμένη υγεία του. Συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αγώνα του για να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του. 
πηγή: in.gr

2 σχόλια:

  1. Βρε το κακόμοιρο παλικάρι που είναι φυλακή για τη φουκαριάρα τη μάνα του και δε μπορεί να σπουδάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα ξεραμε και για ποιο αδικημα ειναι μεσα..........ισως να ειχε και πραγματικη συμπαρασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο