Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


        H«Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και κατά της Παράνομης Διακίνησής τους» καθιερώθηκε η 26η Ιουνίου  από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 7 Δεκεμβρίου 1987, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους.
Σύμφωνα με την Ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2019, περίπου 96 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 29% των Ευρωπαίων ηλικίας 15-64 ετών εκτιμάται ότι έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Το φετινό κοινωνικό μήνυμα της Καμπάνιας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ουσιοεξάρτηση αναφέρεται στην «Καλύτερη Γνώση για Καλύτερη Φροντίδα» τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης και διάδοσης προγραμμάτων και δράσεων που αποσκοπούν στην Καθολική Πρόληψη με την συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας  Χαράλαμπος Μπονάνος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: δηλώνει
«Η ευαισθητοποίηση και η  κινητοποίηση όλων μας είναι απαραίτητη όταν ένα πρόβλημα μετατρέπεται σε κοινωνική παθογένεια. Βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί η προώθηση συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα με στόχο την καθολική μέριμνα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προασπίζει και διεκδικεί την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που επενδύει στην ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών διαμέσου της πρόληψης, η οποία απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στην εκ των υστέρων θεραπεία. Στρατηγικός μας στόχος αποτελεί, η ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας. Σπουδαίο ρόλο ενέχουν και οι εξειδικευμένοι φορείς κατά των ναρκωτικών οι οποίοι παρεμβαίνουν, αξιολογούν, υποστηρίζουν, συμβουλεύουν, ενδυναμώνουν, προλαμβάνουν και ενημερώνουν.
Σε μια «περίπλοκη» αλλά και πρωτόγνωρη καθημερινότητα, αυτή του νέου κορωνοϊού COVID-19, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι χρήστες αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με αυτούς του γενικού πληθυσμού και ως εκ τούτου πρέπει να ενημερώνονται για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Η τρέχουσα υγειονομική κρίση εγείρει  επιπρόσθετες ανησυχίες για την προστασία και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των χρηστών, που απαιτούν τη διασφάλιση της συνέχειας των θεραπευτικών υπηρεσιών αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένωναυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο