Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Μεσολόγγι: Να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους τους αποφάσισαν οι γονείς του άτυχου 16χρονου

Πρόθεση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, εξέφρασαν οι τραγικοί γονείς του 16χρονου, ο οποίος μετά από πτώση από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας, νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών..... 
Μιλώντας στο tempo24, ο ιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε ότι έχουν γίνει όλα τα τεστ που διαπιστώνουν τον εγκεφαλικό θάνατο του 16χρονου. Σύμφωνα με τον Πατρινό ιατρό, τα τεστ ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα. Οπότε βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου που αφορά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου, ενημερώθηκαν οι γονείς και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. 
“Πράγματι, οι γονείς έχουν την πρόθεση αυτή και φυσικά μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ανθρώπινης ζωής. Το κάνουν, όπως μας είπαν για να ζήσουν άλλα παιδάκια. Συζητήσαμε μαζί τους, όπως κάνουμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, αν όλα πάνε καλά, η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων θα γίνει το βράδυ”, σημειώνει ο κ. Ηλιάδης, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι έχει βρεθεί ο οργανισμός που θα δεχθεί το μόσχευμα, είτε πρόκειται για τη χώρα μας, ή για κάποια χώρα του εξωτερικού. 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο 16χρονος το Σάββατο κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Πλώσταινα Μεσολογγίου. 
Πηγή: tempo24.news 
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο