Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τρεις πυλώνες συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Ε.Ε.Σ.




     Η διάδοση του εθελοντισμού, η παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε συλλογικότητες, είναι τρεις πυλώνες συνεργασίας στις οποίες συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους, σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού, Δρ Αντώνιος Αυγερινός.  


«Συμφωνήσαμε σε συμπόρευση πάνω σε  κοινές δράσεις που θα έχουν ως τελικό  αποδέκτη την ίδια την κοινωνία και ιδιαίτερα την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που το έχουν ανάγκη» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης εστιάζοντας στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας.  «Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για να ενθαρρύνουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών που απειλούνται με περιθωριοποίηση» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αφού επεσήμανε ότι ξεκίνησε έναν κύκλο επισκέψεων έχοντας αφετηρία την  Δυτική Ελλάδα, όπου ο Ε.Ε.Σ διαθέτει δυναμικά τμήματα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και πρόσθεσε: «Αναπτύσσουμε μια πολυδιάστατη, αγαθοποιό δυναμική, η οποία στηρίζεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και τη ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος από το οποίο έχει τεράστια ανάγκη η πατρίδα μας». Συνεχίζοντας ο κ. Αυγερινός έκανε ειδική αναφορά στη νέα προσπάθεια που καταβάλει ο Ε.Ε.Σ  τονίζοντας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ, αποτύπωμα του νέου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρινόμενοι στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής, στοχεύοντας σε νέες καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις».

Κατά την επίσκεψή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ προσέφερε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υγειονομικό υλικό που περιελάμβανε 5.000 μάσκες προστασίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

-Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο