Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ημερίδα στο Μεσολόγγι για την ασφάλεια των τροφίμων ζωικής προέλευσης

Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια των τροφίμων ζωικής προέλευσης, συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2020, στο Μεσολόγγι....
Στη διάρκεια των εργασιών, στελέχη του υπουργείου αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα της παραγωγής του τόπου μας, αλλά και βελτίωσης των μέτρων βιοασφάλειας των επιχειρήσεων πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης για την προστασία των εργαζομένων σε αυτές από την COVID -19. 
Συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής παρουσίασαν τον οδηγό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν αλιεύματα στην Κίνα, καθώς και την κωδικοποίηση των μέτρων βιοασφάλειας για την προστασία από την COVID -19, δύο προσπάθειες που έγιναν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην ανεύρεση νέων αγορών και ταυτόχρονα να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. 
Στην ημερίδα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων για τον κορωνοϊό, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Την ημερίδα προλόγισε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά που επικεντρώθηκε στην σημασία πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων για τον πρωτογενή τομέα και επισήμανε την άψογη τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας με την συνεισφορά και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από την πλευρά του, τόνισε την προσπάθεια των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες προχώρησαν στην δημιουργία οδηγών προς τις επιχειρήσεις αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται στην αιχμή των επιστημονικών και υπηρεσιακών εξελίξεων και αφουγκράζονται την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και του πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο