Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Στήριξη στους εργαζόμενους του Νηρέα από το Εργατικό Κέντρο και πλήθος Σωματείων


Τη συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους του Νηρέα εξέφρασε και το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωση που συνυπογράφει πλήθος σωματείων από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.....

“Με όπλο μας την οργάνωση, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε  να τα  καταφέρουμε   και θα τα καταφέρουμε,  γιατί χωρίς τους εργαζόμενους γρανάζι δε γυρνά, οι εργαζόμενοι μπορούν  χωρίς αφεντικά”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα:
Τα  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  και των σωματείων μελών που συνυπογράφουν  εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  τους   στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» στον Αστακό.
Από την πρώτη στιγμή  στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις  του Δ.Σ. του Σωματείου  που αγωνίζεται  για να μη γίνουν απολύσεις  συναδέλφων τους, για υπογραφή  επιχειρησιακής  σύμβασης εργασίας, για μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας.
Στηρίζουμε  την απόφαση  για απεργία  την Τετάρτη 1η Ιούλη,  που καθόρισε το  Δ.Σ.  μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης .
Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την επιτυχία  της απεργίας  και θα δώσουμε αγωνιστικό « παρών»  στην απεργιακή συγκέντρωση
9:30 π.μ.  στο συσκευαστήριο στην Τσαπουρνιά.
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία  έχουν τη δύναμη  να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους  σε κάθε κλάδο , σε κάθε  χώρο δουλειάς.
Με όπλο μας την οργάνωση, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε  να τα  καταφέρουμε   και θα τα καταφέρουμε,  γιατί χωρίς τους εργαζόμενους γρανάζι δε γυρνά, οι εργαζόμενοι μπορούν  χωρίς αφεντικά.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου « Η ΕΝΩΣΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΤ- ΟΤΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΣΕ – ΟΤΕ
Σωματείο  Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων  Ν. Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας
Σωματείο  Τεχνικών Ηλεκτρισμού ( Σ.ΤΕ.Η) Ν. Αιτωλ/νίας
Σωματείο  Σχολικών Τροχονόμων Αγρινίου
Συνδικάτο Υπαλλήλων Οδικών Μεταφορών Ν. Αιτωλ/νίας
Σωματείο Χειριστών
Σωματείο Υπαλ/λων  & Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου
Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτωλ/νίας
Συνδικάτο Θερμαστών Πρακτικών Μηχανικών και Εργαζομένων στο Μέταλλο
Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α  Ν. Αιτωλ/νίας”
Παράλληλα, με ανακοίνωση εξέφρασαν ομοίως τη στήριξή της η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας:
Το Δ.Σ. του Σωματείου  της « ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ»  συμπαραστέκεται στον αγώνα  των εργαζομένων  της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» ενάντια στην απόφαση της  επιχείρησης να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα  τον μη επαγγελματισμό τους  που , όλως περιέργως , ανακάλυψε  μετά από δεκαετίες δουλειάς.
Η Διοίκηση του «ΝΗΡΕΑ» προχωρεί σ’ αυτές  τις απολύσεις  έχοντας στο πλευρό της το  νομοθετικό – αντεργατικό οπλοστάσιο  που παρέχει  η κυβέρνηση της Ν.Δ. , όπως και οι προηγούμενες  των ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και μάλιστα σε περιόδους  που η κρίση  του συστήματος γιγαντώνει τη φτώχεια , την ανεργία , την εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι  ένα όπλο έχουν, αυτό της ενότητας  και του αγώνα, για να μην περάσουν  οι απολύσεις , η υποταγή και η τρομοκρατία.
Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις  στο «ΝΗΡΕΑ Α.Ε.»
agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο