Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Από το 2014 το προτείνω. Προχωρήστε στο καθαρισμό του ρέματος και στη κατασκευή του γεφυριού στη θέση βερνίκος Πογωνιάς.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός 
 Μέλος της Επιτροπής  Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.
       Στη συνεδρίαση της Επιτροπής  Διαβούλευσης  με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου 2020  πρότεινα  (πρόκειται για το κάμπο της Πογωνιάς)
  • 1)    Να γίνει καθαρισμός  του ρέματος από τη θέση Μάρμαρα μέχρι τη θέση βερνίκος  στην ξερολίμνη
  • 2)    Να γίνει το γεφύρι  στη θέση  βερνίκος- Σωτηρίου.
Στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2020   εντάχθηκε η κατασκευή  γεφυριού Πογωνιάς. Ευελπιστώ να αναφέρεται στο παραπάνω γεφύρι.  
Προτείνω
Άμεσα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα του Δήμου για να υλοποιηθεί  η πρόταση. Μέχρι το Φθινόπωρο  επιβάλλεται  να γίνουν τα δύο που πρότεινα.
Ενημερώνω ότι  ο τελευταίος καθαρισμός του ρέματος στη προτεινόμενη θέση έγινε επί Δημαρχίας  Κώστα Βίτσα.  Η κατασκευή του γεφυριού είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη.  Στη θέση αυτή και στην ευρύτερη περιοχή είχαμε το κοπάδι με τα πρόβατα και γνωρίζω , όπως γνωρίζουν και όλοι οι Πογωνιώτες  και όχι μόνο το κίνδυνο που δημιουργείται όταν γεμίζει νερό το ρέμα αυτό που ξεκινάει από το Στενό και καταλήγει στη ξερολίμνη.  Για να προλάβω μερικούς ανόητους υβριστές μου πληροφορώ τους Δημότες ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ  ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.


Καλώ τους δύο Αντιδημάρχους από τη ΔΕ Παλαίρου και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.   
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ελπίζω να μην επαναληφθούν οι γνωστές αθλιότητες που έγιναν το Μάη του 2019(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στο γεφύρι αυτό.  Από ποιόν ή ποιoύς  πήρε εντολή ο εργολάβος που προσπάθησε να γκρεμίσει μία απλή κατασκευή που υπάρχει εκεί;  Οι οικούντες και παροικούντες  στη Πογωνιά και στην ευρύτερη περιοχή  γνωρίζουν τον εργολάβο. Την εντολή από πού τη πήρε;













9 σχόλια:

  1. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το θέμα, περι καθαρισμού τού ρέματος στην θέση Μάρμαρα εκ ιδίας πείρας, τα πράγματα εκεί έχουν φθάσει στο απροχώρητο, οπότε βρέχει η ιδιοκτήτες των χωραφιών εκεί παρακαλούν να σταματήσει, διότι κάθε τρείς καί λίγο φουσκώνει το ρέμα εκεί με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, καί οφείλω να συγχαρώ τον κ. Κώστα Τριαντακωσταντη πού ασχολείται με το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Aντιδήμαρχος με αρμοδιότητά τη κίνηση των αυτοκινήτων του Δήμου, είναι η οικογενειακή επιχείρηση διαχρονικά και πάσης καταστάσεως προμηθευτής του Δήμου σε καύσιμα με απευθείας αναθέσεις. Μηχανήματα του Δήμου είναι παρκαρισμένα στο πρατήριο της διαπλ@κ@ς. Αυτά συμβαίνουν στο Δήμο με Δήμαρχο τον Κάρ@. Καταργήθηκε κάθε έννοια ηθικής και πολιτικής λειτουργίας.Αιδώς Αργείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν το ρέμα αυτό γεμίζει νερό θυμίζει εικόνες αποκάλυψης.Ο κάμπος κόβεται στα δύο. Πολλά σπίτια στη Πογωνιά, Στενό, Ζαβέρδα δεν κοιμούνται από την αγωνία τους μέχρι να επιστρέψουν οι δικοί τους από το κάμπο. Ο δάσκαλος εκεί είχε το μαντρί με τα πρόβατα. Τα έχει ζήσει αυτά και ξέρει τι γράφει. Μπράβο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεφυρι στο Βερνικο και ο καθαρισμος πρεπει να γινει χτες και πιο πανω απο τα Μαρμαρα κινδυνευουν ανθρωπινες ζωες,κοπαδια και περιουσιες,μπραβο στο δασκαλο που ασχολειται γιατι ξερει,γιατι και ο ιδιος κυνδινευε πιο παλια και με πιο αντιξοες συνθηκες,οσο γι αυτο που προσπαθησαν να κανουν περυσι δεν χωραει σχολια,δεν φταιει μονο ο καργιολης ουτε ο εργολαβος,το περισσοτερο φταινε αυτοι που δεν ειπανε τιποτα μεσα απ το χωριο και δεν κανανε τιποτα γλειφωντας τον καργιολη...αξιοι..και παλι μπραβο στο δασκαλο γιατι δεν εχει κανενα οφελος και πολυ που ασχολειται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δε γράφεις για τον Αντιδήμαρχο που έβρισε τον υπάλληλο του Δήμου από την Κατούνα τα Θεια και τους Κατουνιωτες και ο υπάλληλος του έκανε μήνυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν αγρότης της περιοχής να θυμίσω πιθανόν να μην το γνωρίζεις Κώστα ο τελευταίος καθαρισμός του συγκεκριμένου ρεύματος έγινε το 2017 αντιδημαρχίας φραδέλου και προεδρίας Λεωνίδα σταχτιαρη ίσως να μην το γνωρίζεις γιατί δεν μένεις στην Πογωνιά όσο για το γεφύρι είναι μία άλλη ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε καλέ 28 Ιουνίου 2020 1:18 μ.μ για ποιον ρέμα αναφέρεσαι ακριβώς που και πότε καθαρίστηκε; Γιατί από το Στενό μέχρι το γεφύρι στο πηγάδι της δασκάλας οποίος γνωρίζει την περιοχή ξέρει ή αλλιώς μέχρι τα κτήματα του κυρίου Δημητρίου Σταχτιαρη καί κυρίου Σπυρίδων Μίχου ο ρεμας εκεί δεν έχει καθαριστεί ποτέ και τό γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:18 μμ
    Αν έχετε το θάρρος γράψτε το όνομα σας και τότε θα πούμε πολλά μα παρά πολλά. Είμαι Πογωνιώτης είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Στη περιοχή μεγάλωσα, φύλαξα πρόβατα, μάζεψα καπνό, πότισα το βαμβάκι, έκανα πολλά μεροκάματα.

    Τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο πηγαίνω στη περιοχή. Δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα. Είμαι περήφανος για αυτό.

    Αφού λέτε καθαρίστηκε το 2017 γράψτε με ποια απόφαση, με ποια μελέτη, πως πληρώθηκε και πόσο; O Αντιδήμαρχος κ Φραδέλος ήταν στην επιτροπή παραλαβής έργων. Τον καλώ να δώσει στη Δημοσιότητα όλα τα παραπάνω. Τον καλώ επίσης να ενημερώσει δημοσίως τους Δημότες αν ο ίδιος έδωσε εντολή στον εργολάβο να πάει να γκρεμίσει το γεφύρι;
    Aν δεν έδωσε εντολή γιατί δεν έπραξε τα δέοντα ως Αντιδήμαρχος της ΔΕ Παλαίρου;

    Καλώ τον τότε Πρόεδρο Πογωνιάς να δώσει το σχετικό σημείωμα -που όφειλε να δώσει στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τη Τεχνική υπηρεσία- που να βεβαίωνε την πραγματοποίηση του καθαρισμού από τη θέση Μάρμαρα μέχρι τη θέση βερνίκος με κατάληξη τη ξερολίμνη. Για αυτό ομιλώ. Το καθαρισμός ρεμάτων στη ΔΕ Παλαίρου δεν λέει απολύτως τίποτε.

    Γνωρίζει ο τότε Πρόεδρος ποιος έδωσε την εντολή να γκρεμιστεί το γεφύρι; Έπραξε τα δέοντα ως όφειλε;

    Γιατί 1:18 μμ το γεφύρι είναι μία άλλη ιστορία; Ποοι και γιατί δεν θέλουν να τη θυμούνται;

    Πρέπει να καταλάβατε όλοι σας ότι χωρίς κανένα όφελος θα είμαι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας , του πολιτισμού. Αυτό ενοχλεί συγκεκριμένους ανθρώπους. Με αφήνει
    παγερά αδιάφορο και συνεχίζω.

    Κάποιοι άθλιοι σε όλα τα επίπεδα και ανόητοι , φίλε αναγνώστη 1:18 μμ με αποκαλούσαν ξένο. Ελπίζω να μην είστε ένας από αυτούς.

    Σε κάθε περίπτωση αφού διαβάζετε και σχολιάζετε τα άρθρα μου έχετε πολλές ελπίδες να βγείτε από τη πλάνη που βρίσκεστε σε ότι αφορά τα Δημοτικά πράγματα.
    Ελάτε να σας δωρίζω και το βιβλίο μου.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αγροτης της περιοχης που λεει οτι καθαριστηκε το ρεμα,νομιζει οτι καθαρισμος ειναι να παει η τσαπα να ξεμπουκωσει το γεφυρι μετα απο κατεβασια του ρεματος η' εκτος και καθαριστηκε και παθαμε ολοι εμεις αμνησια αλλα μαλλον θα εννοει καθαρισμο του ρεματος τον καθαρισμο της σουδας απο το πορτονι του Τριτσα και για 100 μετρα απο τον εργολαβο "τσακπινα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο