Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αγρίνιο: Γύρισαν από Μ. Βρετανία μέσω Βουλγαρίας-πλήρωσαν τα τεστ και μπήκαν σε οικειοθελή καραντίνα!


Τα ευτράπελα του ανοίγματος των συνόρων , οι ανύπαρκτοι έλεγχοι και οι εύλογες απορίες

Ένας συντοπίτης μας με σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα έδωσε το… στίγμα των ημερών μέσα από τη δική του οπτική, με την Ελλάδα να βρίσκεται μία ανάσα πριν το «άνοιγμα» των συνόρων της  σε 41 χώρες, αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου...


Ειδικότερα, «ανοίγουν»  27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια και Πολιτική Προστασία έχει ήδη κυκλοφορήσει σχετικές οδηγίες προς όλους όσους πρόκειται να έρθουν στην χώρα μας.

Αγρινιώτης, ο οποίος πρόσφατα έφθασε στην πατρίδα με αεροπορική πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω Βουλγαρίας, τονίζει σε σχόλιό του με αποδέκτη τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Facebook ότι δεν του έγινε κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος.

Απευθυνόμενος στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία του τόνισαν ότι τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να κάνει μόνο ιδιωτικά, ενώ δεν τίθεται και θέμα καραντίνας.

Με βάση τα παραπάνω, εκφράζει την απορία του για ποιο λόγο δεν έχουν απελευθερωθεί οι απευθείας πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και γιατί δεν έχουν το δικαίωμα όσοι έρχονται μέσω τρίτης χώρας να αιτηθούν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Και όλα αυτά, διότι πολύ απλά, τόσο αυτός όσο και άλλοι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, όπου τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι σαφώς πολύ πιο… ζόρικα, φοβούνται για την υγεία των δικών τους ανθρώπων.

«Είμαστε σε οικειοθελή καραντίνα» καταλήγει το σχόλιο, με τον… ευσυνείδητο συντοπίτη μας να εύχεται να «πάρει» με το καλό μπροστά ο τουρισμός.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο