Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Συμμαχία Πολιτών: Ενημέρωση σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Με δελτίο τύπου η "Συμμαχία Πολιτών" ενημερώνει τους δημότες για τα ερωτήματα και προτάσεις που έθεσε ως παράταξη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. 

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:
 
Φίλες και φίλοι
  Στα συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις που θέσαμε ως Δημοτική Παράταξη και γραπτώς, ώστε να διευκολύνουμε τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει, δυστυχώς εισπράξαμε την ενόχληση και την απαξιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής.
Α. Σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων όλες οι προτάσεις μας απερρίφθησαν χωρίς εξηγήσεις. Μάλλον δεν μπήκαν καν στον κόπο να τις διαβάσουν άρα πως να απαντήσουν επί της ουσίας.
Για να έχετε εικόνα μια από τις προτάσεις μας, για τις οποίες ο Δήμαρχος μας κατηγόρησε για λαϊκισμό, η οποία δεν έχει κανένα επιπλέον κόστος για τον Δήμο ήταν:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επαγγελματίες της εστίασης πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις σχετικά με την έκδοση της άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου. Πιστεύουμε όμως ότι, αυτή τη περίοδο και στην κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, είναι εκτός πραγματικότητας να ζητούνται προκαταβολικά χρήματα για την έκδοση της άδειας.
Αν δεν υιοθετηθεί η πρόταση μας για πλήρη απαλλαγή προτείνουμε να υπάρξει μια περίοδος χάριτος τουλάχιστον 4 μηνών ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να πάρουν ανάσα και στη συνέχεια να αρχίσουν την εξόφληση των οφειλών τους σε μηνιαίες δόσεις».
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Β. Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων θέσαμε το παρακάτω εύλογο ερώτημα που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς:
«Το ερώτημα όμως που απασχολεί εκπαιδευτικούς και γονείς και το οποίο σας μεταφέρουμε είναι αν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για τον πολύ συχνό καθαρισμό των αιθουσών και των άλλων χώρων των σχολείων ιδίως από την 1η Ιουνίου και μετά που θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.
Και είναι εύλογο το ερώτημα καθώς όπως γνωρίζουμε ένα μέρος του προσωπικού καθαριότητας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων εργάζεται πλέον για την καθαριότητα Γυμνασίων και Λυκείων.
Αν πράγματι είναι έτσι ποιες είναι ενέργειες που έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να λυθεί αυτό το θέμα που αφορά την Δημόσια υγεία;»
Η αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής δεν έδειξαν να συμμερίζονται τις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και μας απάντησαν ότι είναι όλα έτοιμα.
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τη κοινωνία η κυβέρνηση τους «διέψευσε» λίγη ώρα αργότερα καθώς, έστω και την τελευταία στιγμή, συμμερίστηκε τις ανησυχίες όλων και έκρινε αναγκαίο να προχωρήσει σε έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για το έργο των σχολικών καθαριστών-τριών.
Καταθέσαμε επίσης την παρακάτω πρόταση που έχουν εφαρμόσει αρκετοί Δήμοι σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και ο γειτονικός μας Δήμος Αμφιλοχίας χωρίς όμως να λάβουμε ουσιαστική απάντηση.
«Προτείνουμε προς τη Δημοτική Αρχή να προμηθεύσει σε κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και μέλος του προσωπικού του σχολείου όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αντισηπτικά μαντηλάκια)…  είναι ύψιστο καθήκον του Δήμου Αγρινίου να πάρει κάθε δυνατό μέτρο που θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και θα συμβάλει στην προστασία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των μελών των οικογενειών τους»
Γ. Τέλος στο ερώτημα μας για την ανάγκη αποκατάστασης και συντήρησης των πεζόδρομων που συνοδεύονταν και από φωτογραφίες με λακκούβες διαμέτρου 1,30 m και 1,20 m απαξίωσαν και να απαντήσουν.
Είναι αλήθεια βεβαίως ότι ενοχλούν πολύ οι λακκούβες ιδίως όταν είναι και σεβαστών διαστάσεων. Μας χαλάνε το image.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο