Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 οι Δομές του Δήμου Ξηρομέρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Αγαπητοί γονείς, 
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αριθμ. Πρωτ. ΓΠΔ11/οικ.: 20728/70-29.5.2020, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού covid -19,  για να είμαστε όλοι ασφαλείς.
Οι Δομές του Δήμου Ξηρομέρου (Αστακού-Κανδήλας-Φυτειών) έχουν μεριμνήσει για την τήρηση των ακόλουθων οδηγιών με σκοπό την ασφαλή προσέλευση και παραμονή των παιδιών στα ΚΔΑΠ μας:
1.    Για την αποφυγή του συνωστισμού των παιδιών έχουν προβλεφθεί τμήματα (έως 15 παιδιά ανα αίθουσα) και αποστάσεις θρανίων 1,5 μέτρο, με ώρες προσέλευσης και αποχώρησης για τα παιδιά, για τα οποία οφείλετε να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς τους τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και ώρες 4:00-7:00 μ.μ. είτε δια ζώσης στα ΚΔΑΠ  είτε τηλεφωνικά.
2.    Αποφυγή του συνωστισμού και περιορισμός των επαφών μεταξύ γονέων-παιδιών-προσωπικού κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το ΚΔΑΠ. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο κτίριο και τον αύλειο χώρο των ΚΔΑΠ για τρίτα πρόσωπα πέρα των παιδιών και των εκπαιδευτικών/προσωπικού, ενώ η προσέλευση και αποχώρηση στην είσοδο θα γίνεται σταδιακά.
3.    Θερμομέτρηση των παιδιών και του προσωπικού στην είσοδο κατά την προσέλευση και καταγραφή των συμπτωμάτων συμβατά με Covid-19 με πρόβλεψη για χώρο απομόνωσης σε περίπτωση εμφάνισης συμπτώματος. Αν τα παιδιά ή το προσωπικό παρουσιάζουν συμπτώματα από το σπίτι πρέπει να απέχουν από τη δομή.
4.    Σχολαστική Καθαριότητα και απολύμανση των κτιρίων σύμφωνα με τις οδηγίες και καθημερινή καθαριότητα όλων των χώρων, παιχνιδιών, αντικειμένων κλπ. καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στα ΚΔΑΠ.
5.    Επάρκεια σε αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, καθαριστικά και σχετικά απολυμαντικά. Τοποθέτηση στην είσοδο, στις τουαλέτες εντός και εκτός, στην τραπεζαρία και στις αίθουσες.
6.    Προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες εάν οι αίθουσες χρησιμοποιούνται από περισσότερα τμήματα.
7.    Συνέχιση της συστηματικής εκπαίδευσης των παιδιών με επίδειξη του τρόπου εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης και πρακτική εξοικείωση με τα μέτρα. Τοιχοκόλληση, αν δεν υπάρχει ήδη, ενημερωτικού υλικού για τις πρακτικές πλυσίματος χεριών και υγιεινής του βήχα.
8.    Συστάσεις στους γονείς ώστε να μην προσέρχονται στη δομή παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές.
9.    Επιτρέπεται η μεταφορά και κατανάλωση φαγητού από το σπίτι με αποκλειστικά σκεύη των παιδιών ή συσκευασμένα προϊόντα και με απαγόρευση μοιράσματος φαγητού και νερού μεταξύ των παιδιών. Τα παιδιά φέρνουν τα δικά τους από το σπίτι.
10.    Επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών με ανοιχτά παράθυρα.
11.    Αύξηση των δραστηριοτήτων μας στον αύλειο χώρο κατά τμήματα.
12.    Απαγορεύεται τα παιδιά να φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι, ενώ όσα χρησιμοποιούνται στα ΚΔΑΠ και ειδικότερα στον αύλειο χώρο από κάθε τμήμα, θα πλένονται μετά τη χρήση τους με σαπούνι/απορρυπαντικό, νερό και εφαρμογή απολυμαντικού στο τέλος της ημέρας.
13.    Μικροί περίπατοι ή επισκέψεις ή δράσεις μπορούν να γίνονται μόνο με κατάλληλη επίβλεψη και τήρηση των κανόνων  κοινωνικών αποστάσεων.
14.    Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική (με εξαίρεση την ώρα φαγητού για το προσωπικό) ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή χεριών με μάτια, μύτη και στόμα. Συνστήνεται στα παιδιά επιμελές πλύσιμο χεριών με υγρό σαπούνι και νερό.
Επιθυμούμε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας ώστε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια τα ΚΔΑΠ μας. Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις οδηγίες για το πως θα λειτουργούν τα ΚΔΑΠ  και να τηρείτε στο ακέραιο τις οδηγίες βοηθώντας παράλληλα και τα παιδιά σας για την κατανόησή τους.
Ευχόμαστε καλή επάνοδο με ασφάλεια και όμορφες και δημιουργικές στιγμές!
Για την ΚΕΔΗΞ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μάντζαρης Ελευθέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο