Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εργασίες καθαρισμών και πρασίνου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών και πρασίνου στα πιο επικίνδυνα σημεία των  επαρχιακών οδών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου.
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, που αποτελεί υποέργο της μεγάλης εργολαβίας, ύψους 49,7 εκατ. ευρώ που αφορά τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου, με  στόχο την ομαλή και χωρίς κίνδυνους κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό οδικό  δίκτυο.
Συνολικά οι παρεμβάσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου ορεινών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα την άρση της απομόνωσής τους και στην σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής, ενώ διευκολύνουν την κίνηση επισκεπτών προς αυτά, καθώς αποτελούν αναπτυσσόμενους προορισμούς τουρισμού. Αντίστοιχα βελτιώνεται η προσβασιμότητα στα δυτικά παράλια, αλλά και η περιοχή διασύνδεσης του οδικού δικτύου με την Ιόνια Οδό.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο