Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Αγρινίου: Διευκρινήσεις για την στάθμευση.

Σε εφαρμογή των κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων,  που αφορούν στην πεζοδρόμηση  κεντρικών οδών του Αγρινίου και θα τεθούν σε ισχύ από την  Κυριακή 31 Μαΐου,   διευκρινίζεται ότι :
1.    Οι θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν ήδη εντός των πεζοδρομούμενων οδών είναι συνολικά 3 και συγκεκριμένα:  2 θέσεις επί της οδού Βότση και 1 θέση επί της οδού Ι. Σταϊκου. Οι θέσεις αυτές δεν καταργούνται και παραμένουν ως έχουν. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, η είσοδος οχημάτων ΑΜΕΑ στους πεζοδρόμους επιτρέπεται όλο το 24ωρο και σαφώς επιτρέπεται και η στάθμευση στις ειδικές θέσεις ΑΜΕΑ. Αυτό που ισχύει ήδη και δεν αλλάζει  είναι ότι,  στις θέσεις που προβλέπονται για φορτοεκφόρτωση, δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων αλλά επιτρέπεται μόνο η στάση για φορτοεκφόρτωση.
2.    Σχετικά με τη γραμμή της Αστικής Συγκοινωνίας η οποία διέρχεται από την οδό Αναστασιάδη και την οδό Μπαϊμπά, δεν υπάρχει καμία αλλαγή και η γραμμή εκτελείται κανονικά.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πεζοδρόμων του Δήμου Αγρινίου απαγορεύεται απολύτως η κίνηση και στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών τους πεζόδρομους  και επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση :
1. Η κυκλοφορία όλο το 24ωρο, των οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών, των  αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, οχημάτων του Δήμου, οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών, οχήματα ΕΛΑΣ, πυροσβεστικής κλπ καθώς και οχήματα για έκτακτες ανάγκες.
2. Η κίνηση (όχι η στάθμευση) επιβατικών αυτοκίνητων μεταφοράς ανάπηρων που έχουν ειδική κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ και ανήμπορων υπερήλικων από και προς την μόνιμη κατοικία τους ή για ειδικούς ιατρικούς λόγους και εφόσον ο προορισμός βρίσκεται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών.
3. Η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων, επιτρέπεται αυστηρά κατά τις ώρες από 7:00π.μ.- 9:30π.μ., για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών.
4. Επιτρέπεται η κίνηση αυτοκίνητων ιδιωτικής χρήσεως από και προς ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων ιδιοκτησιών, που βρίσκονται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών και ανήκουν σε κάτοικους του πεζόδρομου. Για τους εν λόγω πολίτες χορηγείται ειδική άδεια περιορισμένης χρονικής ισχύος από τον Δήμο και αναφέρει το χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
5.  Η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, τροφοδοσίας καύσιμων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων κατεδαφίσεων ή εκσκαφών, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια του Δήμου.
Η υπάρχουσα θέση στάθμευσης οχημάτων ΤΑΧΙ μεταφέρεται επί της οδού Αναστασιάδη στη συμβολή με την οδό Βότση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο