Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Μείωση ΦΠΑ: Ποια προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιο φθηνά από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα ενεργοποιούνται οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Πιο φθηνά θα αγοράζουμε πλέον δεκάδες προϊόντα - Δείτε ποια είναι.
 Αυτές είναι οι αλλαγές που προβλέπονται μετά την τροπολογία στη Βουλή και η οποία εξειδικεύει τα περισσότερα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 
Όπως προκύπτει από την τροπολογία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα φορολογούνται με ΦΠΑ 13% είτε τα αγοράζουμε από το ράφι του supermarket είτε τα παραγγέλνουμε στην καφετέρια, είναι τα εξής: 
Μεταλλικό νερό Αναψυκτικό τύπου κόλα Λεμονάδα-Λεμονίτα Πορτοκαλάδα Βυσσινάδα Παγωμένο τσάι Μπύρα χωρίς αλκοόλ (με μηδενική περιεκτικότητα) Καφές, τσάι Υποκατάστατο γάλακτος Σοκολατούχο γάλα Φρουτοχυμός Νέκταρ χυμών Τονωτικά παρασκευάσματα Ισοτονικά παρασκευάσματα Ενεργειακά ποτά.
Επίσης το 13% ΦΠΑ θα ισχύσει και στις εξής υπηρεσίες Εισιτήρια κινηματογράφων Αεροπορικά εισιτήρια Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Συγκοινωνίες (μεταφορές προσώπων) Πιο φθηνά εισιτήρια στα ΜΜΜ Η αναπροσαρμογή στις τιμές όλων των προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ (εισιτήρια και κάρτες χρονικής διάρκειας) προκύπτει από την απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, για μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1 Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020. 
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, από την 1η Ιουνίου, ενεργοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν, αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου 2020. 
Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. 
Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών. Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο