Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: «Σαρώνει» δομές του Αγρινίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ


Συντονιστής Κλιμακίου ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο: «Πολύ μεγαλύτερη προσοχή τώρα»

 Τι δηλώνει ο Συντονιστής του Κινητού Κλιμακίου Αγρινίου του ΕΟΔΥ Κώστας Ποσονίδης και ποιο είναι το πλάνο της διεξαγωγής των δειγματοληπτικών τεστ...
 Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα περίπου ελέγχους σε διάφορες δομές της Αιτωλοακαρνανίας. Στο νομό υπάρχουν ξεχωριστά κλιμάκια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει  ελέγχους σε προσωπικό των δομών καθώς και σε φιλοξενούμενους τους, όπως λ.χ. η ΕΛΕΠΑΠ και το Γηροκομείο Αγρινίου. Εξετάστηκαν  συνολικά 140 άτομα από τις δύο αυτές κοινότητες και τα αποτελέσματα σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρνητικά.
 «Στη συνέχεια θα εξεταστούν άτομα από τις κλειστές και ανοιχτές δομές της περιοχής του Αγρινίου, όπως είναι η στέγη αστέγων, ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, το οικοτροφείο «Παναγία Ελεούσα» και οι ψυχιατρικές δομές της περιοχής. Προβλέπεται ακόμη η δειγματοληψία σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και φυσικά το Νοσοκομείο Αγρινίου. Πριν ξεκινήσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες, που το επιθυμούν, χωρίς αυτό να γνωρίζουμε πότε θα γίνει, θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Δ.Ο.Υ. Αγρινίου» τόνισε ο υπεύθυνος της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και Συντονιστής του Κινητού Κλιμακίου Αγρινίου του ΕΟΔΥ Κώστας Ποσονίδης μιλώντας στη «Σ».
 Ο κ. Ποσονίδης τόνισε πως: «είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι δεν υπήρχαν κρούσματα ή θάνατοι από τη νόσο στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε στο μέλλον. Τώρα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή γιατί έχουν αρθεί όλες οι απαγορεύσεις, υπάρχει ελεύθερη διέλευση από νομό σε νομό, έχει ανοίξει το εμπόριο κλπ».
 Ακόμη, ο κ. Ποσονίδης διευκρίνισε πως είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο χρόνος που θα ξεκινήσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, που θα το επιθυμούν, καθώς, εκτός από τον πολύ μεγάλο όγκο του προσωπικού των δομών – υπηρεσιών που έχει προβλεφθεί να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει και χρονικό διάστημα, που θα μεσολαβεί από την επίσκεψη της μιας δομής στην άλλη.
 Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο