Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ... και οι αντιδράσεις.

Δυσαρέσκεια από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για απευθείας ανάθεση εκ μέρους του των εκδηλώσεων «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». Επίσης καταγγέλλει το Υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν στήριξε οικονομικά τους πληττόμενους καλλιτέχνες και επιπλέον ότι απέκλεισε τις Α.Μ.Κ.Ε. από συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε σημερινή ή μελλοντική προκήρυξη. 
Ζητά να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός και να ακυρωθεί η  ανάθεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, την οποία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη.
Τέλος ταυτίζεται απόλυτα με τις παρεμβάσεις πάνω σε αυτό το θέμα με άλλα σωματεία, συλλόγους και συνυπογράφει τα  κείμενα τους.  
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, μετά την ανακοινωση του Υπουργείου Πολιτισμού για απευθείας ανάθεση εκ μέρους του των εκδηλώσεων «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», εν μέσω πανδημίας του κορονοιού, παρά την κατακραυγή του θεατρικού κόσμου και ευρύτερα του Πολιτισμού, καταγγέλλει αυτήν την αδιαφανή διαδικασία επιλογής από την οποία απουσιάζει το σημαντικότερο και μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δημιουργών και στηρίζει την αγωνία όλων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα στην εργασιακή τους σχέση.
 Καταγγέλλουμε επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν στήριξε οικονομικά τους πληττόμενους καλλιτέχνες και επιπλέον απέκλεισε τις Α.Μ.Κ.Ε. από συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε σημερινή ή μελλοντική προκήρυξη.
Ζητάμε να ακυρωθεί η απαράδεκτη ανάθεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός, εδώ και τώρα!
Η Ε.Ε.Σ. ταυτίζεται απόλυτα με τις παρεμβάσεις πάνω σε αυτό το θέμα των ΠΟΘΑ, Support Art Workers, ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ «ΜΕΤΡΟΝ», ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ 450, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  και συνυπογράφει τα  κείμενα τους.  

ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο