Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επίδομα 400 ευρώ – ΟΑΕΔ: Μέχρι σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου, τελευταία ευκαιρία.

Όσοι μακροχρόνια άνεργοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, έχουν σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου, τελευταία ευκαιρία για να δηλώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
Η καταβολή του επιδόματος απευθύνεται σε συνολικά 170.000 άνεργους εκ των οποίων οι 150.000 είχαν συμπληρώσει τα στοιχεία τους, λόγος για τον οποίο δόθηκε και παράταση στην προθεσμία υποβολής.
Έτσι, οι υπόλοιποι δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 31 Μαΐου, εάν θέλουν να λάβουν τα 400 ευρώ.

Ποιοι το δικαιούνται.
 
Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.
Οι δικαιούχοι καταχωρούν οι ίδιοι το ΙΒΑΝ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous
Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN.
Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών. 

πηγή: rodosreport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο