Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το Μνημόσυνο, στη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.



Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το  επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη 120 εκτελεσθέντων  τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.
Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση ενώ ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας: «Tο Αγρίνιο  πρόσφερε  θυσία στο βωμό της λευτεριάς της πατρίδας 120  από τα παιδιά του. Το παράδειγμα των αγωνιστών της ανεξαρτησίας είναι μια διαρκής έμπνευση για τις νεότερες γενιές, αρκεί να διδασκόμαστε. Κλείνω ευλαβικά το γόνυ στους αδικοχαμένους ήρωες της Μεγάλης Παρασκευής του 1944».


 
Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νικόλαο Παπαθανάση, τον Δήμαρχο  Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους Βουλευτές Γ. Βαρεμένο,  Θ. Μωραίτη, Δ.Κωνσταντόπουλο, τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκo,  τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Γιώργο Σαριάνογλου,  τον πρόεδρο του μαρτυρικού χωριού  Κρυοπηγής Ιωάννης Τσούτση, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη, τον πρώην Βουλευτή και Δήμαρχο Αγρινίου Ιωάννη Βαινά, τον πρώην Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου,  συγγενείς των εκτελεσθέντων, εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών  και  εκπροσώπους  Αντιστασιακών Οργανώσεων.  
Η κ. Γιούλη Μαρούση  ανάγνωσε το ποίημα του Πάνου Χατζόπουλου «Στου κρανίου τον τόπο» και απόσπασμα από το ποίημα του Σωκράτη Κυλάφη «Θυσία».
Τιμές απέδωσε  Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο