Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Άκτιο-Αμβρακία : Δύσκολα θα δούμε σύντομα μπουλντόζες

Πολύ κακές οι εξελίξεις για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας
              Απορρίφθηκε τελικά από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αναστολής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (και με παράσταση της αρχικής μειοδότριας κοινοπραξίας του πρώτου διαγωνισμού ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ) που αφορά στον διαγωνισμό-σκούπα για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία.
       Εν αναμονή του σκεπτικού είναι νωρίς για να δούμε τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του πολύπαθου έργου, όμως το σίγουρο είναι ότι μελετάται η επόμενη κίνηση σε δικαστικό επίπεδο........



       Να θυμίσουμε ότι η προσφυγή του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών είχε γίνει μετά την απόφαση της ΑΕΠΠ να απορρίψει την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού, μετά από προσφυγή που είχε κάνει η GD Infrastrutture η οποία προσδοκά την ανάληψη του έργου ως δεύτερη στη σειρά μειοδοσίας.
             Ένα βασικό σενάριο είναι να πάμε στην κύρια προσφυγή απο πλευράς υπουργείου, δηλαδή στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΑΕΠΠ που θα φέρει νέα μεγάλη καθυστέρηση στο διαγωνισμό.
            Ένα δεύτερο να αποδεχθεί την απόφαση και να ανακηρύξει την Ιταλική εταιρεία προσωρινή μειοδότρια, πράγμα που κατά πηγές θα σημάνει νέο δικαστικό κύκλο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κινηθεί στο ΣτΕ η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ ή και άλλοι συμμετέχοντες.
          Αυτό που φαίνεται πάντως, είναι πως δύσκολα θα δούμε σύντομα μπουλντόζες σε αυτό το έργο, το οποίο έχει ήδη 10 χρόνια κατασκευών έχοντας παραδώσει στην κυκλοφορία μόλις 15 από τα συνολικά 48,5χλμ.
            Το έργο είχε ξεκινήσει το 2010, το 2018 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός-σκούπα, ενώ το 2019 παραδόθηκαν από τις παλιές εργολαβίες τα 15 χλμ που ενώνουν το Άκτιο με τη Βόνιτσα.

Υποδομές

15 σχόλια:

  1. Ήμουνα νιος και γέρασα.Πιο σίγουρο είναι πως από τότε που άρχισαν το δρόμο μέχρι να τον τελειώσουν θα έχουμε δει όχι μπουλντόζες αλλά τα ραδίκια ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί περιμέναμε και κάτι διαφορετικό αφού το ΠΑΣΟΚ κυβερνά και τώρα,αυτό τον τόπο.Ας γίνουν οι εκλογές και θα δεις Μητσοτάκη που θα σε στείλουμε και εσένα και τους πρασινοφρουρούς που έχεις μαζέψει εκεί στο Μαξίμου και που μας το παίζουν κυβερνήτες😈😈😈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανίκανη η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά. Μετάνιωσα που εμπιστεύτηκα την χώρα μου στο κύριο Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε προηγούμενο άρθρο η Αμβρακία Οδός ήταν ήδη έτοιμη από τον Μωυσή. Τι έγινε τώρα; Νέο θαύμα και τέλος οι κατασκευές μεγάλων έργων;

    Μια πρόβλεψη: Η Αμβρακία Οδός θα ολοκληρωθεί μαζί με το μετρό Θεσσαλονίκης. Όταν δηλαδή η συμμορία που κυβερνά μας αποχαιρετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς 2.16
    γιατι Συριζα συντροφε, σου έλειψαν ι μακετες και οι μουσαμαδες απο τα εγκαινια του εθνικού σκίστη μνημονίων και εθνικου παραμυθα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς 7.30 να μετανιωνεις που ψηφισες ΣΥΡΙΖΑ στις προηγουμενες και στις τωρινες, κουτοπονηρε φασιστερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ζωή κατσαπλιαδες κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο.Τωρα θα αλλάξει; Θα μου πεις πως με το λαό που έχουν τι να περιμένω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε άχρηστοι,τουλάχιστον επί συριζα παραδόθηκαν 15 χιλιόμετρα και αν κυβερνούσε θα ολοκλήρωνε το εργο,οπως ολοκλήρωσε την Ιόνια οδό,εσείς όλο λόγια και φιγούρα απο εργο τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλητερα να μη γίνει ποτέ αυτός ο δρόμος.θα ειναε τ τέλος της Βόνιτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τώρα είναι μες την ανάπτυξη.Δεν υπάρχη άλλο μέρος πιστευο με χειρότερη υποβάθμιση.

      Διαγραφή
    2. Σιγά την απώλεια.

      Διαγραφή
  11. Φίλε 2:16 κλαίμε γιά τό πέρασμα τού σύριζα, νά είσαι σίγουρος καί θά κλαίμε γιά πολλά χρόνια ακόμη γιά τά 4,5 καταστροφικά χρόνια πού έκανε ότι κυβέρνούσε αυτός ό άπλυτος θίασος..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι 7 Βουλευτές μας τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΔΕΡΦΕ ΔΥΣΤΥΧΏΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο