Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τι Αλλάζει Στις Θέσεις Στάθμευσης Περιμετρικά Του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου


Δεκτό το αίτημα του Προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου Γεράσιμου Μαλούση για απελευθέρωση θέσεων στάθμευσης πέριξ του δικαστικού μεγάρου Αγρινίου.

Νέες αλλαγές θα υπάρξουν σχετικά με τη στάθμευση. περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου.....
Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο διότι ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων περιφέρειας Πρωτοδικείου Αγρινίου ζήτησε την τροποποίηση των δικαιούχων των παραχωρημένων θέσεων στάθμευσης περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση και άλλων οχημάτων, καθώς όπως αναφέρθηκε οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν κάνουν χρήση των υπαίθριων θέσεων αλλά του υπόγειου πάργκιγκ του μεγάρου, ενώ και με  σχετικό έγγραφο, το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου ζήτησε την εξασφάλιση αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης για δύο περιπολικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ενός υπηρεσιακού λεωφορείου μεταγωγής κρατουμένων.
Οι νέες λοιπόν ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ είναι οι εξής:
Στις υπάρχουσες εσοχές στάθμευσης στην οδό Τερτσέτη  εξακολουθεί να επιτρέπεται η στάθμευση αποκλειστικά σε οχήματα Δικαστικών Λειτουργών καθώς και σε οχήματα μελών Δικηγορικού Συλλόγου που φέρουν ειδική κάρτα, με την εξαίρεση μίας  θέσης στάθμευσης η οποία χορηγείται για αποκλειστική χρήση οχημάτων ΑΜΕΑ. Η θέση ΑΜΕΑ επιβάλλεται να είναι σε αυτή την είσοδο του κτιρίου, καθότι είναι η μοναδική που παρέχει πρόσβαση σε αμαξίδια ΑΜΕΑ και ράμπα.
Στις υπάρχουσες εσοχές στάθμευσης στην οδό Αν.Πολυζωϊδη δεν προτείνεται καμία αλλαγή (συνεχίζει να επιτρέπεται η στάθμευση σε οχήματα μελών Δικηγορικού Συλλόγου που φέρουν ειδική κάρτα).
Στις υπάρχουσες εσοχές στάθμευσης στην οδό  Γ.Σταμάτη εξακολουθεί επιτρέπεται η στάθμευση σε οχήματα Δικαστικών Λειτουργών καθώς και σε οχήματα μελών Δικηγορικού Συλλόγου που φέρουν ειδική κάρτα με την εξαίρεση μιας θέσης στάθμευσης η οποία χορηγείται για αποκλειστική χρήση οχημάτων (περιπολικών) της ΕΛΑΣ. Στην απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο πλευρά της οδού Γ.Σταμάτη, δεσμεύονται δύο  θέσεις στάθμευσης για υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της οδού η στάθμευση θα είναι ελεύθερη.
Ειδικότερα, οι δύο θέσεις που δεσμεύονται αφορούν σε μία θέση για περιπολικό και μια θέση  για ειδικό όχημα μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. και χωροθετούνται από σημείο που απέχει 12μ από την υπάρχουσα πινακίδα STOP.
Οι ρυθμίσεις στάθμευσης εξακολουθούν, όπως προβλέπεται ήδη στην 88/2018 απόφαση ΔΣ, να  ισχύουν χρονικά μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των Δικαστηρίων, ώστε, τις ημέρες που τα Δικαστήρια είναι κλειστά, οι θέσεις στάθμευσης να χρησιμοποιούνται από πολίτες.
Επί της οδού Αν.Πολυζωϊδη γίνεται επαναδιαγράμμιση της κεντρικής διπλής διαχωριστικής γραμμής από την νησίδα του φωτεινού σηματοδότη έως την οδό Τερτσέτη, και διαγράμμιση δύο θέσεων διάβασης πεζών στα σημεία που αναφέρεται στο έγγραφο του Τμ. Τροχαίας. Πριν τις διαβάσεις πεζών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τοποθετούνται πινακίδες Π-21. Ακόμα γίνεται επαναδιαγράμμιση διαβάσεων πεζών επί της οδού Τερτσέτη και οδού Γ. Σταμάτη.
Επί της οδού Αν. Πολυζωϊδη και συγκεκριμένα στο ρεύμα εισόδου από την Ε.Ο., υπάρχει πινακίδα Ρ-40 καθώς και πινακίδα Ρ-27, οι οποίες δεν είναι ορατές στους οδηγούς, καθώς αποκρύπτονται από υπάρχοντα δένδρα επί του πεζοδρομίου, ένα εκ των οποίων εμφανίζει και έντονη κλίση. Επίσης κρίθηκε απαραίτητη η  παρέμβαση από το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ώστε να μορφοποιηθούν τα δέντρα και να αποκατασταθεί η ορατότητα των πινακίδων.
agriniosite

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε τυχεροί που έχουμε Πρόεδρο τον Γεράσμο.Επιτέλους πρώτη φορά που έχουμε Πρόεδρο που νοιάζεται για τους συναδέλφους του.Έχει κάνει τόσα πολλά όσα δεν έκαναν όλοι μαζί οι προηγούμενοι πρόεδροι του Συλλόγου από συστάσεως του. Σοβαρός, μετρημένος, έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη τον συναδέλφων του γι΄ αυτό θα είναι πάντα πρόεδρος στο Σύλλογό μας γιατί το αξίζει. Ούτε λόγια είναι ούτε φανφάρες.Εκείνο που μας έχει εντυπωσιάσει σε αυτό τον άνθρωπο είναι πως ότι έχει πει το έκανε πράξη.Με απεριόριστη εκτίμηση συνάδελφός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο